SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Akar'dan ''FETÖ’cü albay YAŞ’ta nasıl general oldu?” sorusuna yanıt

Bakan Akar'dan ''FETÖ’cü albay YAŞ’ta nasıl general oldu?” sorusuna yanıt

09 Şubat 2021 Salı - 09:15




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2017 yılında FETÖ soruşturmasında FETÖ'den gözaltına alınan Serdar Atasoy'un 2020 Yüksek Askeri Şûra'da nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atanmasına ilişkin, "FETÖ’cü albay YAŞ’ta nasıl general oldu?” sorusuna bu yanıtı verdi.





2017 yılında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltın alınan Albay Serdar Atasoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan 2020 yılındaki Yükek Askeri Şûra toplantısında rütbesi yükseltilerek General olmuştu. Atasoy ayrıca Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atanmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin'e konuşan Bakan Akar, "FETÖ’cü albay YAŞ’ta nasıl general oldu?” sorusuna, "İlgili kurumlardan (İstihbarat, Emniyet) gelen bilgiler üzerine gerekli işlem yapılarak TSK ile ilişiği hemen kesilmiştir. TSK olarak içimizde hiçbir haini taşımamak konusunda kararlıyız." açıklamasını yaptı. 

Bakan Akar, "Yine açık kaynaklara yansıyan bilgilere göre YAŞ’tan sonra bu şahıs Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na tayin edilmiş, ancak fiilen bu göreve başlatılmamış. Doğru mu?" sorusuna yönelik, "Doğru. Başka bir birimde değerlendirilmişti." ifadesini kullandı. 

Ergin, "Özetle, Milli Savunma Bakanı, bu kişinin geçen ağustos ayında YAŞ’ta generalliğe terfi ettirildikten sonra yine geçen ağustos ayında Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atanmasına rağmen bu kritik göreve başlatılmadığını teyit ediyor. Akar’ın bu ifadesi, FETÖ bağlantısı sonradan kendi itirafıyla ortaya çıkan bu kişiyle ilgili sıkıntılı bir durumun daha o zamandan fark edildiğine işaret ediyor." düşüncesini dile getirdi.
 

Sedat Ergin'in yazısının tamamı için...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap