SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Akar, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesini rakamlarla anlattı

Bakan Akar, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesini rakamlarla anlattı

28 Şubat 2021 Pazar - 13:26




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadelesini anlatarak, 100 DEAŞ'lının Türkiye'ye girişinin engellendiğini ve 3 bin 700 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini söyledi.





Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı göğüs göğüse mücadele eden tek NATO ülkesi olduğunun altını çizerek, Suriye ve Irak'ta şu ana kadar 3 bin 700 DEAŞ'lının etikisiz hale getirildiğini söyledi.

Bakan Akar, Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye yaptığı açıklamda ABD ile irtibat kurularak 100 bin DEAŞ'lı teröristin Türkiye'ye girişinin engellendiğini vurgulayarak 9 bin DEAŞ'lının ise geri gönderildiğine dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Akar, müttefiklerin teröre verdiği destekle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Biz müttefiklerimizden entelektüel ahlak istiyoruz. Fikri ahlak istiyoruz. Yani hem NATO müttefiki olacaksınız, hem müttefik olduğunuz ülkenin canına kastetmek isteyen terör örgütüne bir bahaneyle destek vereceksiniz. Bu olmaz...”

"TÜRKİYE O TATBİKATTA VAR"


Bakan Akar, 'Defender Europe' tatbikatında Türkiye'nin olmadığı iddialarını yalanlayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nereden çıkıyor bu laflar. Bu ‘Defender Europe’ tatbikatı Avrupa’nın güvenliği için her yıl yapılır. Bir yıl kuzeyde, bir yıl da güneyde olur. Bu sene güneyde yapılıyor. Bu, ABD ile Yunanistan’ın yaptığı ortak bir tatbikat değildir. ABD’nin öncülüğünde yapılan, bu yıl 26 ülkenin katıldığı çokuluslu bir tatbikattır. Bir aşamasına NATO’nun da katılacağı bu tatbikata, NATO’nun Çok Yüksek Hazırlık Seviyesinde Görev Gücü’nün, kısaca VJTF’nin 2021 yılı komutasını üstlenen Türkiye de VJTF üzerinden katılacaktır. Yani, Türkiye de o tatbikatta vardır. Bu vesileyle VJTF’den de bahsedeyim. VJTF, NATO’nun herhangi bir kriz veya çatışma anında kullanacağı ilk müdahale kuvvetidir. Yani, NATO bir yerde göreve çağrılırsa, bölgeye intikal edecek NATO gücü Türkiye’nin liderliğindeki bu VJTF gücü olacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap