SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan açıkladı: Ulaşımda "engeller" kaldırılıyor

Bakan açıkladı: Ulaşımda "engeller" kaldırılıyor

10 Mayıs 2019 Cuma - 15:47




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Engelliler için birçok proje üreterek, onların günlük yaşamda daha fazla yer almaları noktasında ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bakanlık olarak engelliler için birçok proje ürettiklerini belirterek, "Onların günlük yaşamda daha fazla yer almaları noktasında ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Turhan, AA muhabirine, Bakanlığın engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla yürüttükleri çalışmaları anlattı. Gar ve istasyon binalarının engellilere uygun hale getirilmesi için platform, rampa, özel gişeler ve engelli yardım noktaları yapıldığını ifade eden Turhan, Marmaray ve yüksek hızlı trenlerde (YHT) engellilere uygun tasarımların hayata geçirildiğini söyledi.

Turhan, akıllı telefon veya kameralı bilgisayarı olan işitme engellilerin "https://yolcu.tcddtasimacilik.gov.tr/duyurular/isitme-engelli-yolcularimiza-goruntulu-gorusme-hizmeti" linkinden TCDD Taşımacılık AŞ Çağrı Merkezi aracılığıyla hizmet alabildiklerini bildirdi.




Engellilik oranı yüzde 40 ve üzeri olan yolcunun sadece kendisi, engellilik oranı yüzde 50 ve üzerinde olan ağır engelli yolcunun kendisi ve refakatçisiyle ücretsiz olarak seyahat edebildiğine dikkati çeken Turhan, geçen yıl YHT ve ana hat bölgesel trenlerde 1,1 milyon engelli yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap