SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bahçeli'yi kızdıran milletvekilleri kim?

Bahçeli'yi kızdıran milletvekilleri kim?

01 Mart 2020 Pazar - 13:14




Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği’ne atanmasına MHP cephesinden de tepkiler artıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli tepkilerin önüne geçmeye çalışsa da 31 vekilin atamaya karşı olduğu öğrenildi.





Ülkücü Mustafa Erol’un ölümünden sorumlu olan ve sözde Ermeni soykırımı ile ilgili Türkiye karşıtı çalışmalar yapan Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği'ne atanmasına MHP’li milletvekillerinden sert tepki geldi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Ozan Ceyhun’a karşı verilen tepkilerin Cumhur İttifakı’na karşı bir hamle olduğunu savunmasına karşın vekillerin tepkilerinin önüne geçemediği öğrenildi. Meclis’te 49 vekili bulunan MHP’de 31 vekilin Ozan Ceyhun’un atanmasına karşı olduğu iddia ediliyor.

Viyana büyükelçiliğine, ülkücü Mustafa Erol’un ölümüyle suçlanan Ozan Ceyhun’un atanması geçen haftanın önemli gündem maddelerinden biriydi. Bu atamayla ilgili başta İYİ Parti olmak üzere farklı siyasi partilerden gelen tepkiye MHP’li bazı milletvekilleri de eklendi. Ancak bu durum MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin büyük tepkisini çekti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Bahçeli, grup toplantısında söz konusu olayın Cumhur İttifakını, MHP’yi hedef alan bir kampanya olduğunu söyledi, “Bu tuzağa bazı milletvekillerimizin ve parti yöneticilerimizin düşmesi de hazin ve ibretlik bir vakıadır” dedi. “Bize sosyal medya yolcusu değil, davanın hancısı lazım” diyen Bahçeli’nin sert sözlerinin ardından gözler bu sözlerin hedefindeki milletvekillerine çevrildi.

Bahçeli’nin “tuzak” olarak nitelediği duruma düşen milletvekili sayısı bir kaynağa göre 29, diğer bir kaynağa göre ise 31. MHP’nin toplam 49 milletvekili bulunduğu dikkate alındığında bu yüksek sayı Bahçeli’nin kızgınlığının nedeni görünüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap