SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bahçeli'den Mescid'i Aksa çıkışı

Bahçeli'den Mescid'i Aksa çıkışı

25 Temmuz 2017 Salı - 13:52




MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanlara uyguladığı barbarca tutumla ilgili açıklamalarda bulundu.





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı yerine MHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Harem-i Şerif'e karşı İsrail acımasızlığı karşısında insanlık aciz ve suçludur. Müslümanım diyen hiçbir vicdan sahibinin sessiz kalamayacağı ilkelliklere bugün cevap verilmezse, İslam toplumları birlik ve beraberlikten nasıl bahsedecektir? Gaza, petrole, servete istikbalini teslim etmiş çok sayıda İslam ülkesi Mescid-i Aksa'nın dramına ne zaman çıkış yapacaktır. Katar krizini tırmandıran Körfez ülkeleri niye ürkektir? Maalesef İslam aleminin dayanışma duygusu hasarlıdır. Karşılıklı empati, hassasiyet, riayet zayıftır. Sudan bahanelerle kriz çıkarma konusunda ustalaşmış malum ülkelerin, kutsallarımıza kasteden İsrail şiddetine gözünü yumması dikkatle durulması gereken bir ayıptır. Bu ayıbın çamuru Kudüs'e yüzünü dönen herkese sıçramıştır."

SAYIN ERDOĞAN VASITASIYLA TÜRKİYE TARAFINI GÖSTERMİŞTİR

İsrail'le açık veya gizli ilişki içinde olanlar Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te olanlara ilgisizdir. Bu ilgisizlik bir nevi siyasi hesaplaşmaların, çıkar kavgalarının mahsülüdür. İsrail büyük mescitlerimizden ibadete kapatabilmektedir. Arap Birliği nerededir? İsrail'i kınamaktan neden acizdir? Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan vasıtasıyla Türkiye tarafını göstermiştir. Kaldı ki İsrail'in Harem-i Şerif'e karşı sergilediği kaba, hırçın ve saygısız, onur kırıcı dehşeti ülkemizde infialle karşılaşmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail vandallığını gündeme getirmiştir. Bu açıdan Türkiye doğru noktadadır. ABD, Rusya, BM ve AB'den oluşan Ortadoğu dörtlüsü Kudüs'teki gerginlikte bir pozisyon belirlemiştir ama bir sonuç doğurmamıştır.


"İSRAİL HAREM-İ ŞERİF'TEN ELİNİ ÇEKMELİDİR"

"İsrail, musallat olduğu Harem-i Şerif'ten elini çekmelidir. Kutsallarımıza hürmet etmeli, Filistinli kardeşlerimizin hayat ve varlık haklarını öğütmekten vazgeçmelidir."

"Türkiye'deki sinagoglara yapılacak saldırı din ve vicdan hürriyetine darbe" Türkiye'deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı, elimizi zayıflatmakla kalmayacak, din ve vicdan hürriyetine darbe olacaktır. Bunu da doğru göremeyiz. Bu yüzden son günlerde medyaya yansıyan bazı müessif hadiseleri endişe ile izlediğimi özellikle belirtmek isterim. Musevi vatandaşlarımızın dini tercih ve inanç haklarına gelebilecek zayiat, bilinsin ki Türkiye'ye yakışmayacak, Türk milleti ile bağdaşmayacak bir çirkinliktir ki buna da asla onay veremeyiz."

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN DAVALARI BİZİM DAVAMIZDIR."

"Müslüman Türk milleti oynanan oyunların farkındadır. Kudüs'te dini ve etnik temizlik yapmak için her köhnemiş ve karanlık yolu deneyen siyonizm zihniyeti, muhakkak mahcup ve mağlup edilecektir. Filistinli kardeşlerimizin davaları bizim davamızdır."


"Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa inancımızın üç büyük değeridir. Her biri eşsiz ve paha biçilmez manevi hazinedir. Bunların herhangi birisine karşı yapılacak saldırı, aslında tüm Müslümanları hedef almış sayılmalıdır ve de öyle sayılacaktır. Ne var ki İslam alemi sığ gündemlerin kumandasında, gündelik hedeflerin kuyruğundadır."

'HA PKK, HA SDG, HA FETÖ, HA PYD'

'YPG isim değiştiriyormuş. Yeni adıyla Suriye Demokratik Güçleri olacakmış. İsmin ne anlamı var. İsim değişikliği cinayet ve ihanetleri nasıl örtecektir. Terörist her isim altında şerefsizdir. Ha PKK, ha SDG, ha FETÖ, ha PYD bunların arasında en ufak fark yoktur. ABD'nin YPG'ye verdiği silah desteği alenileşmiştir. MGK toplantısı bu olayı teyid etmiştir. Açıkça söylemek lazımdır ki, terör örgütlerine karşı bakışın çifte standart oluşu bölgesel ve küresel huzurun da aleyhinedir. Terörle mücadele ortak bir anlayış sağlanmadan ne uluslararası hukuktan, ne müfettilikten ne de insan haklarından bahsetmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. ABD son veriler ışığında 434 kez PKK/PYD bölgesine silah ve mühimmat teslimatı yapmıştır. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisinin YPG ile işbirliği yaptıklarını itiraf etmesi, FETÖ'yü bir terör örgütü olarak görmediklerini söylemesi sözün anlamını kaybettiğini gösterir.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap