SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bahçeli ile HDP'li arasında sıcak sohbet!

Bahçeli ile HDP'li arasında sıcak sohbet!

20 Ocak 2017 Cuma - 10:22




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP milletvekili Kadri Yıldırım arasında samimi bir sohbet yaşandı. Sohbetin konusu Said-i Nursi hikâyesiydi.





Meclis'teki yeni anayasa teklifinin ikinci turu sırasında yaşanan kavganın ardından kürsüye çıkan HDP'li Kadri Yıldırım devlet algısı ile ilgili bir hikaye anlattı.

Yıldırım, Said-i Nursi'den yola çıkarak anlattığı hikâyede devlet algısını kutsal gören "Haydar ağacı"lara, devleti yerden yere vuran "Haydo"lara ve eğriye eğri doğruya doğru diyen "Haydarlara" değiniyordu.

YILDIRIM'IN ANLATTIĞI HİKAYE

"Said-i Nursi Doğu ve Güneydoğu’da Kürt aşiretleriyle görüşürken o sırada yine devlet ve hükûmetle ilgili bazı problemler var ve Kürt aşiretleri temsilcileri şunu söylüyor Said-i Nursi'ye: "Seyda, kimileri devlete ve hükûmete 'Haydar ağa' diyor, kimisi de 'Haydo' diyor. Ne yapalım?" O da diyor ki: "'Haydar ağa' da yanlış 'Haydo' da yanlış. Doğrusu 'Haydar'dır." Şimdi, tabii, bu bir ifrat ve tefrit meselesidir. Birkaç gündür izliyorum hatipleri, özellikle bu Ermeni meselesinde, Kürt meselesinde bugün de hatipler konuştular -Sayın Akçay konuştu, öbürleri konuştu- baktım, bunların bir kısmında sadece 'Haydo' var, bir kısmında 'Haydar ağa' var, çok azında da 'Haydar'ı gördüm."

BAHÇELİ İLE SAMİMİ SOHBET


Kadri Yıldırım’ın anlattığı hikaye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilgisini çekti. Yıldırım’ın sözlerini bitirip yerine oturmasından sonra HDP sıralarının yanında oturan Bahçeli, Yıldırım'a dönüp onunla konuştu.

Fotoğraflara yansıyanlar sıcak ve samimi bir diyalog oldu. Yıldırım Bahçeli ile konuşmasını anlatırken MHP liderinin kendisinden konuşmasında söz ettiği kavramları tekrar anlatmasını rica ettiğini "Haydar dengesini yakalamak lazım" sözlerine Bahçeli’nin de katıldığını söylerken "Ben de bu diyalogdan memnun kaldım, aramızda diyalog yok ama olmalı" dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap