SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bahçeli: AK Parti'nin başkanlık teklifine henüz ev

Bahçeli: AK Parti'nin başkanlık teklifine henüz ev

12 Kasım 2016 Cumartesi - 10:12




MHP lideri Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından AK Parti'nin teklifi ile ilgili şaşırtan açıklamalarda bulundu.





MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından il başkanlarıyla Genel Merkez’de yaptığı toplantıda "Biz parlamenter sistemin güçlenderilmesinden yanayız” dedi. AK Parti’nin teklifine “evet” demediklerini vurgulayan Bahçeli, önce teklifi görmeleri gerektiğini ifade etti. Bahçeli, "Mecliste evet dersek seçimde de evet deriz" açıklamasında ifadelerini kullandı.

HENÜZ EVET DEMEDİK

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Fiili durum ya ortadan kalkmalı ya da bir esasa bağlanmalı. Bu fiili durum Türkiye’yi açmaza götürür. Türk milliyetçileri yol gösterici olmalı. Bizim görüşümüz parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesidir." dedi.

MHP lideri Başbakan ile yaptığı görüşme sonrasında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz” demişti.

Kulislerde AK Parti’nin teklifine “destek” olarak yorumlanan bu sözlerle ilgili olarak Bahçeli’nin “Bir sistem değişikliği olacaksa bunun kararını millet verecek; şu anda AK Parti’nin teklifine ‘evet’ demedik. Getirsinler görelim” dediği öğrenildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap