SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bağımsızlığımıza kimse halel getiremez

Bağımsızlığımıza kimse halel getiremez

03 Nisan 2016 Pazar - 09:27








Aman ha! Konsoloslar dikkat edin, görevinizi kusursuz yapın. Bizim mahkemelerimizi şöyle bir denetleyin, mahkeme salonlarında boy gösterin, resim çektirmeyi de ihmal etmeyin ki, Türk mahkemeleri sizi görsün ve de bir yanlışlık yapmasın... Biz sizin müstemlekeniziz ya...

Bu konsolosların mahkeme salonlarında boy göstermeleri, normal de olsa, anormal de, vatandaşlarımıza göre bu bizim bağımsızlığımıza müdahale gibi bir durum olarak algılanıyor. Bu gibi davalarda bizim mahkemelerimiz adil kararlar verecek güçtedir. Kanunlar karşısında tüm vatandaşlar eşit haklara sahiptir, hiç kimseye ayrıcalık tanınamaz. “Bu dava ayrıcalıklı bir davadır” demek, ne demek oluyor? Bazı kişiler imtiyazlı sınıftan olduğu için mi bu dava ayrıcalıklı oluyor acaba? Milli meselelerde maalesef birlikte hareket edemiyoruz. Böyle Milli meselelerde bile hala toplumsal, ekonomik ve de özellikle de siyasi çıkar peşinde koşuyoruz.

Lakin bilmeliyiz ki, bütün bu konularda hep zarar ediyoruz ve bunu hala göremiyoruz. Bunca tecrübeye rağmen hala bu gibi durumlarda hep ayrı telden çalıyoruz. Ne yazık ki; yeri geldiğinde Milli Mücadele ve sonrasında bağımsız bir TC Devleti kurduğumuzu göğsünü gere gere iddia eden ve kendilerine özel pay çıkaran siyasi gruplar, bu tür bağımsızlığımızı zedeleyen hareketlere ya ses çıkarmıyorlar ya da destekliyorlar... “Bunu ne uğruna yapıyorlar?” derseniz, gerçekten yorumlamakta zorlanıyoruz... Yabancı konsolosların bu tavır ve tutumları mahkemeyi normal izleme görüntüsü mü veriyor, yoksa boy gösterisi şeklinde ‘teftiş eder müfettiş’ edası şeklinde bir görüntü mü veriyor? Biz, birilerinin adı konmamış sömürgesi miyiz?

Devletimizin imajını zedeleyecek herhangi bir olgu ya da olayda ayrı boy çekmek bize yakışıyor mu? Vatanın ve milletin birliği, her türlü çıkar hesabının üzerindedir ve de hepimizin buna özen göstermemiz gerekmektedir. İçeride didişelim, direşelim ama dışarıya karşı birliğimize, dirliğimize halel getirecek hiçbir davranışın içinde olmayalım...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap