SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bağımlı yargının hukuk katliamı

Bağımlı yargının hukuk katliamı

15 Haziran 2014 Pazar - 16:39




Balyoz davası hükümlülerinin yakınları tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde 90’ın





Zirve Yayınevi ve Ergenekon davaları nedeniyle 3 yıl kaldığı cezaevinden tahliye olan eski Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon da Ankara’daki eyleme katılarak ailelere destek verdi. Tolon, şunları söyledi: “Kumpas mağduru biri olarak kumpas mağduru olmuş, cezaevlerinde şu an tutsak olan arkadaşlarımın duygularını paylaşmak için buradayım. Hukukzede ve adaletzede olmuş arkadaşlarımın cezaevinde olması nedeniyle eksik mutluluk yaşıyorum, buruğum. Ciddi kumpaslar, sahte deliller, yalancı tanıkların ifadeleriyle bu arkadaşları içerde tutmak yazıktır, günahtır. Bağımlı yargı mensuplarının hukuk katliamına uğradık. Fikri hür, vicdanı hür, adaletli yargı mensuplarının varolduğuna yürükten inanıyorum. Samimi inancımla söylüyorum ki bu yargı mensuplarının alacağı kararlarla tutsakhanelerin kapıları açılacaktır.” BAYRAK TEPKİSİ Aileler adına yapılan açıklamada ise kumpas davalarıyla çocukların babalarına, babaların da çocuklarına hasret bırakıldığı belirtilerek, “Artık bu hasret son bulsun. Bu özlem bitsin ve bir Babalar Günü’nde daha babalar çocuklarından, çocuklar babalarından uzak kalmasın. Diyarbakır ve Musul’da teröristler tarafından Türk Bayrağı’nın indirilmesi ve buna hiçbir yetkilinin ses çıkartamaması, istenen hedefe ulaşıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Suçsuz insanların 1 dakika dahi hapislerde tutulması ve bunu önleyecek makamda olanların buna göz yumması en büyük insanlık suçudur. Bu ülke sahipsiz değildir ve yüce Türk milleti bir gün bu suçun hesabını mutlaka soracaktır” denildi. İstanbul’daki eylemde, 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümamiral Semih Çetin’in eşi Nilüfer Çetin tarafından okunan basın açıklamasında, “Acıların en büyüğü şanlı bayrağımıza yapılan saldırıdır. O bayrak o gönderden indirilmeye çalışılırken, aslında tüm ulusumuzun istikbal ve istiklaline bir saldırı yapılmıştır. Ordumuz hedef alınmıştır. Ulusumuz, toprağımız tehdit altındadır” denildi. Odatv davasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan gazeteci Barış Terkoğlu da eyleme 4 aylık oğlu Ali Derya ile katıldı. Terkoğlu, “Eğer bu davalar olmasaydı, cebinden benzin parası ödeyip Kardak’a çıkan o askerleri içeri atmasaydınız, dağları, sınırları bekleyen insanları içeri atmasaydınız bugün o bayraklar inmezdi” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap