SON DAKİKA



Haber > Gündem > Babasının beylik silahıyla intihar etti! Son tweetinde babasını suçladı

Babasının beylik silahıyla intihar etti! Son tweetinde babasını suçladı

06 Eylül 2020 Pazar - 16:35




İZMİR'in Ödemiş ilçesinde babasının tabancasıyla kendisini öldüren 15 yaşındaki Buse Melisa K.’nın, iki yıldır sosyal medyada babası Özay K.’nın kendisini intihara zorladığını anlatan onlarca tweet attığı ortaya çıktı. Melisa bugün toprağa verildi.





İzmir Ödemiş’te yaşayan Buse Melisa K. (15), emekli astsubay babası Özay K.’nın (49) beylik tabancasıyla kendisini öldürdü. Gece 02.00 sıralarında yaşanan olayda evlerinin balkonunda intihar eden Melisa’nın cenazesi, otopsinin ardından toprağa verildi. Olaydan sonra Emniyet’e götürülerek ifadesi alınan baba Özay K. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. ‘intihara sürükleme’ suçlaması yöneltilen Özay K.’ serbest bırakıldı. Melisa'nın ölmeden önce attığı ve babasını suçladığı tweetleri olay oldu

'Tetiği çektim...'

Melisa ölümünden dakikalar önce babasına son mesaj olarak Twitter’dan, “Bu babama, ben sigara içen birisi değilim. Sadece iki ay önce aldım paketi ve şu an yeni bitiyor. Sana söylediğim tek yalan buydu” ifadelerini paylaşıp ardından “Tetiği çektim” dedi. Melisa olayın gerçekleştiği gece, “Hayatımın sonu gelmiş gibi hissediyorum” gibi tweetler attı.

Çirkin sözler

Bazı sosyal medya kullanıcıları genç kızın K-pop (Kore pop müziği) dinlediği için ölümü hak ettiğine dair tweetler attı. Kimi kullanıcılar ise bu müziğin gençleri ölüme sürüklediğini savundu.


Bir çocuğun psikolojik şiddet yaşayıp intihara zorlanmasını bir müzik türüne bağlayan kişilere karşılık “Hayır katil K-pop değil. Bir müzik türü insanı öldürmez. Sizin önyargınız, vicdansızlığınız öldürür” gibi yorumlar yapıldı.

Babam beni intihara teşvik etmek için halat almış

Melisa’nın, iki yıldan beri babasının kendisini intihara zorladığına dair tweetler attığı ortaya çıktı. Genç kız, birkaç ay önce paylaştığı halat fotoğraflarının altına “Babam beni intihara teşvik etmek için eve halat almış, odaya koymuş. Poşetten de çıkarmış. ‘Bu ne’ diyorum. Hiç diyor, intihar etmek isterseniz diye aldım diyor” yazdı. 

Emekli astsubay baba ifade verip serbest bırakıldı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 15 yaşındaki kızı Buse Melisa K., beylik tabancasını başına ateşleyerek intihar eden emekli astsubay baba Özay K. (49) polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İntihar olayından önce kızıyla tartıştığı öğrenilen babaya, 'intihara sürükleme' suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

'Kızımı severdim...'


Buse Melisa K.'nin intihardan önce babası Özay K. ile tartıştığı öğrenildi. Olaydan sonra emniyete götürülerek ifadesi alınan baba Özay K.'nin ifadesinde, "Sosyal medyada çok karamsar şarkılar dinliyordu. Ağabeyi gibi üniversiteyi kazanmasını istiyordum. Bu yüzden derslerine çalışmasını söyledim. 'Mart ayından beri hiç dersleri takip etmiyor muydun?' dedim. Kızımı severdim. Aramızda problem yoktu. Sosyal medyada yazılanlara çok üzüldüm" dediği öğrenildi.

İşlemleri sonrası 'intihara sürükleme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen baba Özay K., serbest bırakıldı.   Buse Melisa K.’nın (15) sevk edildiği adliyede serbest bırakılan babası Özay K.'nın, "Olanlardan ötürü çok üzgünüm, mahvolmuş durumdayım. Kızıma kötü davrandığım konusundaki iddialar tamamen gerçek dışı" dediği öğrenildi.'Annesinin sesini duydum, yardım ister gibiydi'

Buse Melisa K. ile aynı apartmanda oturan komşusu Deniz Genevlioğlu, "Ben babasıyla daha önce evden tartıştıklarına dair bir ses duymadım, aile içini bilemem. Biz evdeydik, 2'nci kattaydım ben. Ben sadece cam kırığı sesi duydum, başka da bir şey görmedim. Ben komşum olarak tanıyorum, kişisel olarak çok tanımıyorum. Silah sesi hiç duymadım, sadece annenin sesini duydum. Yardım ister gibiydi" dedi.

Olayın meydana geldiği balkonun camı kırıldı

Öte yandan, olayın, 6 katlı Uyanır Apartmanı’nın balkonunda meydana geldiği öğrenilirken, balkondaki bir camın kırık olduğu ve kırılan cam parçalarının zemine düştüğü görüldü.


Bu tweetler suç ihbarıdır
Avukat Meriç Eyüboğlu: Babasının Melisa’ya büyük bir psikolojik şiddet uyguladığı görülüyor ve babanın intihara teşvik suçu işlemiş olma ihtimali çok yüksek. Zaten Melisa babasının kendisini intihara teşvik ettiğini yazmış. Bu tweetler bir suç ihbarıdır. Elbette bunlar tek başına karar için yeterli değil ancak ciddiye alınması gerekir. 

"Gerçeğin ortaya çıkmasını istemeyenler, ölen kişinin dinlediği müziğe kadar pek çok argümanla olayın üzerini kapatmak ister. Melisa’nın dinlediği müzik ya da psikolojik durumu değil babasının onu intihara teşvik edip etmediği ortaya çıkarılmalı."

Mezarı başına çiçekler konuldu!

Buse Melisa K.'nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemler sonrası dün gece yakınlarına teslim edildi. Ödemiş'e getirilen Buse Melisa K.'nın naaşı, kabristanda kılınan cenaze namazının ardından Ahrandı Mezarlığı'na defnedildi. Buse Melisa K.'nın mezarına beyaz ipek giysi kondu ayrıca mezarı başına halk arasında gelin duvağı olarak bilinen begonvil çiçekleri bırakıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap