SON DAKİKA



Haber > Gündem > Babacan'dan sıfırcı hocalara çağrı!

Babacan'dan sıfırcı hocalara çağrı!

22 Temmuz 2016 Cuma - 12:00




AK Parti Ankara Milletvekili Babacan "Teknik, rakamsal değerlendirmelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için şu anda geçerli hiçbir sebep yok.





Sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler yapılıyor. Bütün kredi derecelendirme kuruluşlarına çağrı yapıyorum; gelin yerinde görün. Türkiye'yi terör örgütlerinden değil, yetkililerden, Türk halkından dinlesinler, doğru intiba edinsinler, ondan sonra ne karar vereceklerse versinler" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili  Ali Babacan, Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için şu anda geçerli hiçbir sebep  olmadığını, sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle millet  egemenliğine büyük bir saldırıda bulunulduğunu ifade eden Babacan, bu cürette  bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. Babacan, "FETÖ'nün ne  kadar gözü dönmüş, ne kadar vahşi ve alçakça hareket edebileceği tüm dünya  kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir. Bu demokrasimiz açısından da kara bir  lekedir, fakat halkımız demokrasiye sahip çıkmıştır." diye konuştu.

Türkiye'nin bu badireyi en kısa zamanda atlatacağını dile getiren  Babacan, yaşananların ekonomiye bir miktar etkisi olduğunu, en fazla etkinin ise  beklentiler kanalında gerçekleştiğini belirtti.

Babacan, belirsizlik ortamı ve bir kredi derecelendirme kuruluşunun  çok aceleci şekilde Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin, yurt dışında bir  miktar kafa karışıklığına sebep olduğunu söyledi. Ali Babacan, Türk iş dünyasının  ise çok rasyonel ve yapıcı tepkiler verdiğini ifade etti.


Bu tür olağanüstü durumlarda piyasalarda dalgalanmalar olabileceğine  işaret eden Babacan, yaşanan dalgalanmaların yüksek işlem hacimlerine  ulaşmadığını kaydetti. Babacan, "Daha çok Türkiye'nin risk priminin artması ve  artan risk priminin varlık fiyatlarına yansıtılmasıyla ilgili bir süreç  yaşıyoruz. Bunun nasıl normale döneceği, bundan sonraki sürecin nasıl  yönetileceğiyle yakından ilgili olacak ama şunu görmek lazım Türkiye ekonomisinin  temelleri sağlam." dedi.

Babacan, olağanüstü hal (OHAL) sürecinde ekonominin kendi kurallarının  çalışacağını, piyasa kuralları içinde kalınacağını belirtti.

Uluslararası yatırımcı ve analistlere çağrıda bulunan Babacan, "Gelin  hemen yerinde durumu görün, insanlarla, özel sektörle konuşun. Hem reel hem  bankacılık sektörümüz gerçekten önemli bir sınav verdi, hepsi de dik durdu.  Türkiye kriz yönetim tecrübesine sahip bir ülke. Genel resme bakacak olursak, çok  endişe edecek bir durum yok, ama dikkatli yönetilmesi gereken bir süreçteyiz."  ifadelerini kullandı.

"Tüm vatandaşlarımıza önerim; Türkiye'nin geleceğine güvensinler, bu  ülke büyük, güçlü bir ülke." diyen Babacan, Türkiye'nin badireler atlatmaya  alışık olduğuna vurgu yaptı.

Babacan kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin olarak da şunları  kaydetti:


"Teknik, rakamsal değerlendirmelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürmek  için şu anda geçerli hiçbir sebep yok. Sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler  yapılıyor. Beklentiler kanalından ölçmenin en iyi yolu, yerinde tespittir. Bütün  kredi derecelendirme kuruluşlarına çağrı yapıyorum; gelin yerinde görün. Uzaktan  telefonla ya da bazı örgütlerin ki bu FETÖ'nün yurt dışında da oldukça etkili  yapıları var. Bunlar piyasalar, kredi derecelendirme kuruluşları ve yabancı basın  üzerinde de etkili olabiliyorlar. Yıllardır geliştirdikleri kişisel ilişkileri  böyle dönemlerde milletin, devletin aleyhine kullanabiliyorlar. Türkiye'yi terör  örgütlerinden değil, yetkililerden, Türk halkından dinlesinler, doğru intiba  edinsinler, ondan sonra ne karar vereceklerse versinler."

Babacan, özellikle yapısal reformların herkesi şaşırtacak bir hızla  devreye sokulmasının piyasalar için çok önemli olacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap