SON DAKİKA



Haber > Gündem > Babacan’dan Metin Gürcan açıklaması: DEVA kadrolarını yıldıramazlar

Babacan’dan Metin Gürcan açıklaması: DEVA kadrolarını yıldıramazlar

26 Kasım 2021 Cuma - 15:23




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Metin Gürcan’ın ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, “Siyasi motivasyonla yapılan bir durumsa DEVA kadrolarını yıldıramazlar” dedi.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda konuştu. Partisinin kurucu isimlerinden Metin Gürcan’ın ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Babacan, Gürcan’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alındığı bilgisine ulaştıklarını belirtti. 

‘EĞER BU İŞİN ARKASINDA BİR SİYASİ NİYET VARSA DEVA KADROLARINI ASLA YILDIRAMAZLAR’

Söz konusu soruşturma hakkında hukukçular tarafından Gürcan’a gerekli hukuki desteğin sağlandığını da aktaran Babacan, “Hukukçu arkadaşlarımızın Metin Bey'e en güçlü desteği vereceğini ifade etmek istiyorum. Konuyla ve dosyayla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olduktan sonra kamuoyuna bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Babacan, “Bugünkü gelişme siyasi bir nitelikteyse ve eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa DEVA kadrolarını asla yıldıramazlar” dedi ve ekledi: “Eğer bu işin arkasında bir siyasi niyet varsa, siyasi motivasyonla yapılan bir durumsa; biz yolumuza aynen devam ediyoruz.”

YENEROĞLU: GÖZALTINA ALINAN BAŞKALARI DA VAR


DEVA Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da Gürcan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. "Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey'in ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine bu sabah 05.00 sularında arama yapılmıştır" diyen Yeneroğlu şunları söyledi: "Arama kararına göre Metin Gürcan Bey Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır. Metin Bey şu anda sağlık kontrolünde. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımız emniyette, kendilerine gereken hukuki desteği vermekle birlikte soruşturma ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap