SON DAKİKA



Haber > Gündem > Babacan: Bankada parası olana kur koruması var, bu adalet mi?

Babacan: Bankada parası olana kur koruması var, bu adalet mi?

10 Eylül 2022 Cumartesi - 18:34




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, semt pazarında halkı dinledi. Babacan, "Değişme zamanı geldi" dedi.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankaralılarla bir araya geldi.Ayaş’ta gittiği bir semt pazarında iki kutu Aspirin’e 50 lira ödediği için tepki gösteren bir kişiyle konuşan Babacan “Aspirin 3-4 liraydı. Emekli maaşı devletin resmî enflasyonu kadar artıyor. Ama gerçek hayat gerçek enflasyon kadar artıyor. Aradaki fark kadar herkes eziliyor. Milletin mevduatı kura bağladı. Emeklinin, memurun maaşında kur koruması yok ama bankada parası olana kur koruması var. Bu adalet mi? Ama Aspirin kur kadar artıyor. Ama emekli maaşı devletin uydurma enflasyonu kadar artıyor. Sorunun tam özünde o var” dedi.

‘DEĞİŞME ZAMANI GELDİ’

Eşinin hasta olduğunu söyleyen bir başka kişiyle sohbet eden Babacan, ilaç fiyatlarını sordu, “Emekliyiz, bir sürü fark ödüyoruz” yanıtını aldı. Babacan, kendisine yöneltilen “Bıktık, her şeyden bıktık. Yorulduk. Ferahlık istiyoruz artık” sözlerini ise “Değişme zamanı geldi” diye cevapladı.

Bir çiftçi ise Babacan’a şunları söyledi:

“Köylü olarak hiç iyi değiliz. Ne koyunumuz ne kuzumuz para ediyor… Yem maliyetleri çok yüksek. Dişi hayvanlar hep kesime gidiyor. Maliyetler arttı. Elektrik… Hele mazota hiç gücümüz yetmiyor. Gübreyi daha sormadık. Almayacağız. Atmak yasak… Biz üretmeye uğraşıyoruz, devlet ‘Ürettirmeyeceğim’ diyor. Ben ‘Üreteceğim’ diyorum, devlet ‘Ürettirmeyeceğim’ diyor. Ben üretmeye devam edeceğim. O da bana ürettirmezse ürettirmesin.”


‘190 MİLYAR DOLARI SATARAK DÖVİZ KURUNU PATLATTILAR’

Babacan, çiftçinin sözlerine “Hükûmet döviz kurunun kontrolünü elinden kaçırdı. Devletin 190 milyar dolarını arka kapıdan satarak döviz kurunu patlattılar. Ondan sonra her şeye zam geliyor” diye karşılık verdi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap