SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aziz Sancar'dan gençlere: Tutkuyla, gayretle çalışın

Aziz Sancar'dan gençlere: Tutkuyla, gayretle çalışın

28 Mayıs 2022 Cumartesi - 15:59




Azerbaycan'da yaşanan TEKNOFEST heyecanında Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar gençlere çağrıda bulundu.





TEKNOFEST'te konuşan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 104. Kurtuluş Yıl Dönümü'dür. Bu vesileyle tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize kutlu olsun. Tüm Türk dünyasına kutlu olsun." dedi.

Gençlere seslenen Sancar, 'Sevgili gençler Bakü'de TEKNOFEST'le sizlerle buluşmaktan dolayı çok bahtiyarım. Sizlerin bilim ve teknoloji alanında çalışma yapma isteğiniz beni çok memnun ediyor. Ben kanserle ilgili çalışırken Nobel kazanayım diye yola çıkmadım, bu hastalığa karşı bir çare bulabilir miyiz diye yola başladım. 

Hayatta ödül almak için yola çıkmayın. Yaptığınız her işte hep en iyi olmaya çalışın. Daha da önemlisi insalığa ve memleketinize değer katmaya çalışın. Dürünst, ahlaklı ve adaletli olun. Bu şekilde çalışırsanız mutlaka ödülünü alınırsınız. Ayrıca yaptığınız işlere karşı durduğunuz tutkunun sürmesine karşı izin vermeyin. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u feth ederken 'Ya ben seni alacağım, ya sen beni' dediği gibi tutkuyla ve gayretle çalışın.

"MİLLETİMİZE GÜVENİN"

Sancar sözlerine şöyle devam etti: Sevgili gençler... Benim için en önemli olan şeylerden biri Türk dünyasının kalkınması ve Türk gençlerinin bilimde en ön sıralarda yer alması. Mardin-Savur'dan gelen ve okuma-yazma bilmeyen bir ailenin çocuğuna bu şansı veren milletimize güvenin.


"MEMLEKETİMİZİN YÜKSELMESİ İÇİN ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞIN"

Memleketimizin... Memleketimiz dediğim zaman ben hem Türkiye hem Azerbaycan'ı kast ediyorum. Memleketimizin yükselmesi için çok ama çok çalışın. İşler yolunda gitmediğinde dair düzeltmek için inatçı olun ve yenilgiyi asla kabul etmeyin. Ben 40 yaşıma kadar günde en az 18 saat çalıştım. Gençliğimde çoğu geceyi labaratuvarda geçirdim. Şimdi de 12 saatten az çalışmıyorum. Unutmayın... Çalışmak ve insanlığa faydalı olmak size ve kendinize hep daha iyi hissettirecek. İnsanlığa ve ülkenize yararlı bir iş yapmanın verdiği huzur hep daha mutlu olmanızı sağlayacak.

Siz gençleri bilime yönlendiren bu festivalleri düzenleyen ağabey ve ablalarınıza çok teşekkür ediyorum. Bu bilim festivallerine destek verne Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'e de şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Tanrı Türk'ü korusun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap