SON DAKİKA



Haber > Gündem > Azerbaycan yardım istedi Türkiye harekete geçti!

Azerbaycan yardım istedi Türkiye harekete geçti!

31 Temmuz 2019 Çarşamba - 15:05




Azerbaycan'da eğitim uçuşu gerçekleştirirken Hazar Denizi'ne düşen uçağın bulunması için Türkiye'den uzman ekip davet edildi. Milli Savunma Bakanlığı ise bir açıklama yaparak, TİM'in Bakü'ye hareket ettiğini açıkladı.





Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, eğitim uçuşu sırasında düşen MiG-29 savaş uçağın arama çalışmalarının, profesyonel dalgıçlar ve modern denizaltı robotlarla devam ettirildiği bildirildi.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına takviye güçlerin katılması için Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili kurumlarına başvuruda bulunulduğu, yakın zamanda Türkiye'den uzman bir ekibin Bakü'ye geleceği kaydedildi.

HEYET AZERBAYCAN'A HAREKETE ETTİ, MSB FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı, "Hazar Denizi'ne düşen Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait MİG-29 savaş uçağının enkazını ve pilotu bulma çalışmalarına destek amacıyla; Deniz Kuvvetlerimize ait 10 kişilik Sualtı Arama Kurtarma Timi İstanbul'dan Bakü'ye hareket etti"açıklaması yaptı.


Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı MiG-29 savaş uçağı, 24 Temmuz akşam saatlerinde eğitim uçuşu gerçekleştirirken, Hazar Denizi'ne düşmüştü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap