SON DAKİKA



Haber > Gündem > Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

03 Nisan 2016 Pazar - 16:47




Azerbaycan-Ermenistan cephe hattının Ağdere-Terter-Ağdam ve Hocavend-Füzuli bölgeleri boyunca yaşanan silahlı çatışmalarda şehit olan askerler düzenle





Ermenistan ile cephe hattında çıkan çatışmada şehit olan 12 Azerbaycan askerine memleketlerinde veda törenleri düzenlendi. Şehitlerin Azerbaycan bayrağına sarılı naaşları, aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cephe hattının Terter yönünde Ermeni askeri birlikleriyle girdiği çatışmada şehit olan asker Mehreliyev Sarvan Hatipoğlu, Ağdamın Üçoğlan köyünde defnedildi. Şehit olan asker abisiyle aynı yerde çatışmadaydı. Şehidin abisi gazetecilere yaptığı açıklamada kardeşiyle aynı gün cephe hattında savaştıklarını belirtti. Şehit olan Sarvan’ın komutanlarını korumak adına kendini siper ederek ön tarafa doğru ilerlemesi sırasında şehit olduğunu anlatan Abi Terlan Mehreliev, ‘‘Ben gurur duyuyorum benim kardeşim toprağımız uğrunda şehit oldu. O kendi komutanlarını, silah arkadaşlarını korumak adına kendini siper etti. Ben de kardeşimle beraber aynı yerde görevdeydik. O şehit oldu. Ben Azerbaycan askeri olmaktan gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın emrini bekliyoruz. Biz korkmadık şehit olmak için ilerledik’’ dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap