SON DAKİKA



Haber > Gündem > Azerbaycan: Karabağ'da 192 askerimiz şehit oldu

Azerbaycan: Karabağ'da 192 askerimiz şehit oldu

27 Eylül 2023 Çarşamba - 11:15




Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Karabağ'da 24 saat süren operasyonda 192 askerin şehit olduğunu 511 askerin ise yaralandığını kaydetti.





Azerbaycan'ın geçen haftaki askeri operasyonu sonrası Dağlık Karabağ'da kontrolü yeniden ele geçirmesi sonrası bölgeyi terk ederek Ermenistan'a geçen Ermenilerin sayısı 30 bine yaklaştı. Bu sayı Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermenilerin neredeyse dörtte birine denk geliyor. Bölgeyi Ermenistan'a bağlayan yollarda araçların uzun konvoylar oluşturdukları görülüyor.

Azerbaycan bölgede yaşayanlara güvende olduklarını söylese de, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan "etnik temizlik" uyarısı yaptı. Azerbaycan, bölgedeki Ermenileri “eşit yurttaşlar” olarak entegre etmek istediğini de söylüyor ancak Erivan'ın uyarısı sonrası bölgedeki Ermeniler kaçarak Ermenistan'a gitmeye başladı.

BAKANLIK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, Karabağ'da gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonunda 192 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu, 511 askerin yaralandığını duyurdu.

24 SAATLİK OPERASYON

Uluslararası alanda Azerbaycan toprağı olarak tanınan Karabağ'ın geniş kesimleri, 30 yıldır fiili olarak Ermeni güçlerinin kontrolü altındaydı. 2020 yılındaki 2. Dağlık Karabağ Savaşı, Rusya’nın arabuluculuğunda imzalanan bir ateşkes anlaşmasıyla sona ermişti. Ancak Azerbaycan'ın 19 Eylül'de başlattığı ve yaklaşık 24 saat süren askeri operasyon sonrası bölgedeki Ermeni güçleri ateşkesi ve silahlarını teslim etmeyi kabul etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap