SON DAKİKA



Haber > Gündem > Azerbaycan’dan ASELSAN’a övgü: Karabağ Savaşı'nda kalitesini gösterdi

Azerbaycan’dan ASELSAN’a övgü: Karabağ Savaşı'nda kalitesini gösterdi

23 Kasım 2021 Salı - 13:45




Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan ordusunun İkinci Karabağ Savaşı'nda kullandığı ASELSAN ürünlerinin yüksek kalitede olduğunu söyledi.





Karabağ savaşında büyük başarılara imza atan Türk yapımı SİHA ve Aselsan yapımı teçhizatlara Azerbaycan ordusundan övgü geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'ü kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hasanov, Türkiye ile Azerbaycan'ın savunma sanayi iş birliği alanında olumlu adımlar attığını, Cumhurbaşkanları Erdoğan ile İlham Aliyev arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin iki ülke ilişkilerinin tüm istikametlerde gelişmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Hasanov, "Vatan Savaşı'nda (2. Karabağ Savaşı) kullandığımız ASELSAN ürünleri yüksek kalitedeydi." dedi.

Görüşmede, modern savaş yöntem ve teknikleri ile Türkiye ve Azerbaycan'ın askeri donanımlarını pekiştirmek için hayata geçirdikleri ortak projeler ele alındı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap