SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayvalık’ta ormanlık alanda yangın

Ayvalık’ta ormanlık alanda yangın

19 Haziran 2016 Pazar - 21:03




BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nde, aşırı sıcaklar nedeniyle ormanlık alanda çıktığı tahmin edilen yangında 2 dekarlık alan zarar gördü.





Yenimahalle mevkiinde Kaleüstü adıyla anılan çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda saat 17.00 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeden çıkan alevleri görenler durumu itfaiyeye bildirdi. Yangına 5 arasöz ve iş makineleriyle müdahale edildi. Vatandaşlarında ekipleri yardım ettiği yangında 2 dekarlık alan zarar görürken, yaklaşık 50 çam ağacı yanarak kül oldu. Bölgeye gelerek ekiplerden bilgi alan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Şu anda ülkemizin birçok ormanlık alanında da yangınların çıktığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.  Aslında her orman yangını yüreklerimizi yakıyor. Bu yangının da aşırı sıcaklar nedeniyle çıktığını tahmin ediyoruz. Halen mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları orman yangınlarını tetikleyen en büyük etkenlerdir. Bu yüzden de vatandaşlarımızın bu konuda son derece hassas ve dikkatli olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu büyümeden söndürülen yangının aşırı sıcaklar nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap