SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Aynaya bakamıyorum' diyen genç kız isyan etti

'Aynaya bakamıyorum' diyen genç kız isyan etti

15 Ocak 2024 Pazartesi - 21:09




Kalfalık eğitimi sırasında, aracın yakıt deposunun şamandırasını değiştirirken meydana gelen patlamada vücudunun yüzde 80'i yanan lise öğrencisi 18 yaşındaki Beyzanur Hatmorioğlu isyan etti. 'Aynaya bakamıyorum' diyen genç kız "Başkalarının yaptığı bir hata hayatıma mal oldu.





Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde elektromekanik alanında eğitim gören 18 yaşındaki Beyzanur Hatmorioğlu'nun 20 Haziran'da Antalya'da kalfalık eğitimi aldığı sırada, bir aracın yakıt deposunun şamandırasını değiştirirken yaşanan patlamada yüzü ve vücudunun yüzde 80'i yandı. Hastaneye kaldırılan genç kız uzun süre Akdeniz Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gördü.

'ESKİ BEN DEĞİLİM'

7 ayda 15 ameliyat geçiren Beyzanur'un “Çok uzun yoğun bakım sürecim oldu. Uzun süre yürüyemedim. Ellerimi doğru düzgün kullanamıyorum. Aynaya bakamıyorum. Eski ben değilim artık. Başkalarının yaptığı bir hata hayatıma mal oldu. Eğitim hayatım bitti. Ben çok seviyordum okulumu. Şu an güneşe bile çıkamadığım için okula gidemiyorum. Hayalim usta olmaktı. Sanırım artık onu da yapamayacağım" ifadeleri yürek burktu.




'ORTADA BÜYÜK BİR SUÇ VAR'

Soruşturmada bilirkişi raporunda iş yerinin kusursuz olduğunun belirtilmesi üzerine iş yerine ilişkin takipsizlik kararı verildiğini belirten Hatmorioğlu, “Bilirkişinin tamamen yanlış bir rapor düzenlediğini düşünüyorum. Ortada büyük bir suç var. Ben onların öğrencisi olarak çalıyordum. Herkesin hak ettiği cezayı çekmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.




'TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZ ETTİK'

Hatmorioğlu'nun avukatı Erdal Yiğit de olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen bilirkişi heyet raporunda, aracın elektronik devresinin teknik yönden incelemesinin yapıldığını belirterek “Savcılık bilirkişi raporu sonrası iş yeriyle ilgili takipsizlik kararı verdi. Bilirkişi raporunu düzenleyen 2 kişiden 1'i elektrik mühendisi, diğeri makine mühendisi. Olay yeri inceleme raporları ve tanık beyanlarına göre, yangın aracın arka tarafındaki benzin pompasında aküyle elektrik verilmesinden kaynaklanıyor. Takipsizlik kararına itiraz ettik." dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap