SON DAKİKA



Haber > Gündem > AYM'den HDP'li Süreyya Önder hakkında hak ihlali kararı

AYM'den HDP'li Süreyya Önder hakkında hak ihlali kararı

03 Ekim 2019 Perşembe - 15:36




2013'te Kazlıçeşme’de düzenlenen Nevruz etkinliğindeki konuşması nedeniyle “terör örgütü propagandasını yapmak” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verildi.





Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Sırrı Süryya Önder 2013 yılındaki Nevruz kutlamaları sırasında İstanbul’da yaptığı konuşma nedeniyle yargılandı.

ARALIK 2018'DE CEZAEVİ'NE KONULDU

7 Eylül 2018’de İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, Sırrı Süreyya Önder’i "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi yerel mahkemece verilen bu cezaları onaylayınca cezası kesinleşen Önder, Aralık 2018’de Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne konuldu.

9 BİN 150 TL TAZMİNAT

Önder, daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle bireysel başvuruda bulundu. AYM Genel Kurulu başvuruyu bugünkü oturumunda sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme oybirliğiyle Önder’in “ifade özgürlüğü”nün ihlal edildiğine karar verdi.  AYM Önder'e 9 bin 150 TL de tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap