SON DAKİKA



Haber > Gündem > AYM'den CHP'nin başvurusuna ret

AYM'den CHP'nin başvurusuna ret

28 Şubat 2017 Salı - 10:39




AYM, CHP'nin bazı KHK'lardaki maddeler ile ilgili iptal başvurusunu "Anayasaya aykırılık olmadığı" gerekçesiyle reddetti.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), OHAL döneminde çıkartılan bazı KHK'ların Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasıyla iptalleri ve yürürlüklerinin durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. AYM, CHP'nin 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu reddettiğini açıkladı.

CHP'DEN İPTAL BAŞVURUSU

CHP, söz konusu kanunun 6. maddesindeki 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'na eklenen geçici 15. madde ile 38. maddesindeki 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen geçici 9. maddenin şekil bakımından Anayasanın 2, 11, 87 ve 88. maddelerine aykırı olduğu iddiasıyla iptalleri ve yürürlüklerinin durdurulması talebiyle AYM'ye başvurmuştu.

AYM: ANAYASAYA AYKIRILIK YOK

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Yüksek Mahkeme, "Anayasaya aykırılık olmadığı" gerekçesiyle CHP'nin başvurusuna ret kararı verdiği belirtildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap