SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aykan coşkuyla açıkladı

Aykan coşkuyla açıkladı

15 Şubat 2015 Pazar - 10:28








Asım Aykan Trabzon'un eski belediye başkanı ve eski milletvekili. Belediye Başkanı olduğu dönemde birçok kesim 'Hizmet yapamaz' diyordu. Trabzon'da Refah Partisi'nden belediye başkanlığını kazanmış, kendisine karşı o dönemin iktidarı katı bir tutum sergilemişti. Öyle ki belediyede devir teslim töreninde dua eden dönemin müftüsünün tayini bir anda çıkarılmıştı. Aykan belediyeyi devraldığında basın karşısında borç edebiyatı yapmadı, hizmet için gerekeni yaptı. Trabzon'da iki belediye başkanı söylense akla Orhan Karakullukçu ve Asım Aykan gelir.

Aykan Trabzon'a önemli hizmetler kazandırmış bir isim. Sahilde bugün orman alanı varsa, şehirde altgeçitler, Ziya Habiboğlu Üstgeçidi varsa, şehrin muhtelif yerlerinde olan yeşil alanlar ve ağaçlandırılmış parklar varsa, gençlik merkezleri varsa, belediyenin asfalt ve taş kırma tesisi varsa, şehrin arka mahallelerinde okuma salonları varsa, birçok mahallede hala onun döneminde açılan yollar haricinde yol açılmamışsa, Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi gibi bir site varsa, gençlerin mahallelerde spor yapacağı salonlar varsa Aykan sayesindedir. Aykan o dönemde zor şartlarda hizmet yürüttü. Parlamentoda Trabzon'un hakkını her zaman yüksek sesle savundu.

Mecliste verdiği önergeler ve Trabzon adına yaptıkları biliniyor. Taban ve tavan arasında iyi denge kurabilen bir siyasetçi olan Aykan yeniden meclis yolu için AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. Uzun yıllar siyaseti takip eden biri olarak son dönemde AK Parti tabanının istekli ve coşkulu bir ismi açıkladığına şahit oldum. Eski bir siyasetçinin bu denli alkış alması ve destek görmesini, AK Parti tabanında var olan isimlerin halkla iç içe olmamasının bir eksikliği olarak yorumladım. Aykan'ın basın toplantısında belediye başkanları, Ortahisar Belediye Meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları yöneticileri, muhtarlar, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

BOZBAŞ SAHAYA İNİYOR

CHP'nin Trabzon'daki tarım komisyonunu yönlendiren isim olan ve Tarım İl Müdürlüğü'nde yaptığı projelerle akıllarda kalan Cemil Bozbaş bu dönem milletvekili adayı olmak için sahaya iniyor. Trabzon'da tarım alanında birçok eseri bulunan ve birçok köyde hatta tarlada emeği olan Cemil Bozbaş'ın balıkçılık alanında da önemli çalışmaları olduğu biliniyor. Emekli olduktan sonra mesaisini CHP'nin kurduğu Tarım Komisyonu'nda harcayan Bozbaş, "Tarımın ilacı bende. Şehrin sorunlarını biliyorum. Çözüm için bu dönem bu sorunları mecliste konuşmak istiyorum. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili adayı olarak parlamentoda şehrin sorunlarını yüksek sesle haykıracağım"


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap