SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında şikayetçi olmuştu, Arabası kurşunlandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında şikayetçi olmuştu, Arabası kurşunlandı

13 Kasım 2023 Pazartesi - 08:50




Şanlıurfalı müteahhit Aziz Savaş, suç örgütü yöneticiliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve aralarında eski Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile açığa alınan eski Asayiş Şube Müdürü Oben Özay’ın da bulunduğu 4 polisten, "kendisini darp ettikleri ve rüşvet istedikleri" suçlamasıyla şikayetçi oldu.





Şanlıurfalı müteahhit Aziz Savaş, geçen ekim ayında emniyete giderek, Ankara'da yeraltı dünyasında "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünün lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve aralarında eski Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile açığa alınan eski Asayiş Şube Müdürü Oben Özay’ın da bulunduğu 4 polis hakkında şikayetçi oldu.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; Savaş, ifadesinde, 2020 yılında Ümran Öztürk isimli bir komiserle tanıştıklarını, bir süre sonra Öztürk’ün ev alacağını söyleyip kendisinden borç istediğini belirterek, Öztürk’e hem elden hem de bankalar üzerinden para gönderdiğini öne sürdü. Bir süre sonra borcunu istediğini ancak Öztürk’ün kendisini oyaladığını söyleyen Savaş, daha sonra Öztürk’ün babasıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’a gidip, “Aziz Savaş kızımızı rahatsız ediyor” diyerek kendisinden şikâyetçi olduklarını öne sürdü. Savaş, aynı gün gözaltına alındığını ancak kendisinin Öztürk’e para gönderdiğine dair elindeki dekontları sununca serbest bırakıldığını aktardı.

ASAYİŞ'E GÖTÜRÜLÜP DARP EDİLDİM'

Ertesi gün bir kez daha gözaltına alındığını, bu kez Servet Yılmaz ve Asayiş Şube Müdürü Oben Özay tarafından bir odaya alınarak, “Şikâyetlerinden vazgeçmezsen sana Ankara’yı dar ederiz” denilerek tehdit edildiğini iddia eden Savaş, şunları söyledi: “Üç dört gün sonra savcılık kararı olmadan tekrar gözaltına alındım. Asayiş Müdürü Oben Özay ve Asayiş Şube Müdür Yardımcısı beni darp ettiler. 'Şikâyetinden vazgeçtin mi?' dediler, vazgeçtiğimi söyledim. 10-15 gün sonra bir restoranda yemek yerken iki polis gelerek beni tekrar gözaltına aldı. Bir kez daha Asayiş'e götürülüp darp edildim. Bu esnada Oben Özay, Servet Yılmaz’ı arayarak ‘Aziz karşımda, gereğini yaptık’ dedi. Sonrasında beni bıraktılar.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap