SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aydın'dan gurbetçilere çağrı

Aydın'dan gurbetçilere çağrı

16 Haziran 2012 Cumartesi - 16:14




Ordu Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, “Birinci ikametgahlarını memleketlerine aldırırlarsa daha fazla hizmet gelmesine ve Ordu’nun büyükşehir





Ordu Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, il dışındaki Ordululara seslenerek, “Birinci ikametgahlarını memleketlerine aldırırlarsa daha fazla hizmet gelmesine ve Ordu’nun büyükşehir olmasına fayda sağlayacaklar” dedi. Selami Aydın, Ordu Gazeteciler Derneği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ordu’nun son yıllarda alt yapı yatırımları konusunda şanslı illerden biri olduğunu belirtti. Önümüzdeki 10-15 yılda Ordu’ya ulaşımın çok kolay hale geleceğini belirten Aydın, “Havaalanı, Karadeniz-Akdeniz yoluyla müthiş bir sirkülasyon oluşacak, Ordu istese de istemese de Büyükşehir olmaya doğru gidecektir” diye konuştu. “GURBETÇİLERİMİZ NÜFUSLARINI ORDU’YA ALDIRSIN” İl dışında 1 milyonu aşkın Ordulunun yaşadığını vurgulayan Selami Aydın, son Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre il nüfusunun 714 bin olmasına rağmen bunun yaz mevsiminde 1 milyonu aştığına dikkat çekti. Kış döneminde köylerde 30 hane olmasına rağmen yaz döneminde müthiş bir insan sirkülasyonu olduğuna dikkat çeken Aydın, “Devletten 714 bin nüfusa göre aldığım pay ile yaz döneminde 1 milyonu aşkın insana hizmet vermeye çalışıyoruz. O sebeple il dışındaki hemşerilerimizden nüfusta birinci ikametgah olarak Ordu’yu, ikinci ikametgah olarak yaşadıkları yerleri göstermelerini istirham ediyorum. Ordu’yu birinci ikametgah olarak gösterirlerse Ordu’ya daha çok yatırım gelmesini sağlamış olacaklar. 50 hanelik bir köye gelen hizmet payı 150 hane olarak gelecek. Yani biz o zaman 50 hanelik köye 150 hanelik proje ve yatırım yapmayı planlayacağız demektir” şeklinde konuştu. “BÜYÜKŞEHİR OLMAKTAN KORKMAYALIM” Aydın, şöyle devam etti: “İl dışındaki hemşerilerimizin nüfuslarını Ordu’ya aldırmaları demek, Ordu’nun büyükşehir olması demek. Nüfusun 1 milyonu üzerinde olması demek. Trabzon’dan daha büyük olduğumuzu, Samsun’la yarıştığımızı göstermek demek. Kentle köy arasındaki farkın kaldırılması demek. Daha fazla hizmetin gelmesi demek. Büyükşehir olunduğu takdirde Belediye gelirlerinin iki kat artması, maaş ödeyemeyecek ve hizmet yapamayacak durumda olan belde belediyelerinin kapanması ve Özel İdare’nin hizmet yapılanmasının daha geniş ve kaliteli olması demek. İki günlüğüne gelen turistin bir hafta kalması, 10 günlüğüne gelen gurbetçinin bir ay kalması demek. Alt yapı hizmetlerinin kendiliğinden gelmesi demek. O sebeple Büyükşehir olmaktan korkmayalım.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap