SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aydın kardeşlere 'bank' cezası: İstinaf kararı onadı

Aydın kardeşlere 'bank' cezası: İstinaf kararı onadı

03 Aralık 2023 Pazar - 09:57




Çiftlik Bank davasında Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ın ilgili kurumlardan izin almadan 'bank' kelimesini kullanmalarına ilişkin karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitti.





Çiftlik Bank davası aradan yıllar geçse de gündemden düşmüyor. 'Tosuncuk' lakabıyla bilinen Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ın isim davası kararına ettiği itiraz reddedildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) başvurusu ile şüpheliler Aydın kardeşler hakkında başlatılan soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şirketlerle ilgili yapılan paylaşımlarda, reklamlarda ve tesislerde 'Bank' ifadesinin kullanıldığı ve BDDK raporunda açıklandığı üzere 'Bank' ifadesini kullanmak için 'Bankacılık Kanunu' gereğince ilgili kurumlardan izin alınmadığı belirtildi. Aydın kardeşlere '5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

2 YIL 6 AY HAPİS VE 10 BİN TL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda mahkeme, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın "5411 Bankacılık kanununa aykırılık" suçundan 2 yıl 6 aya kadar hapis ve 10 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmalarına karar vererek davayı noktaladı. Aydın kardeşler ise mahkemenin kararına itiraz etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap