SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayçiçek yağı fiyatı altınla yarışınca bu da oldu! 5 lt sıvı yağ taktı

Ayçiçek yağı fiyatı altınla yarışınca bu da oldu! 5 lt sıvı yağ taktı

19 Aralık 2021 Pazar - 16:50




Ayçiçek yağı fiyatları altınla yarışınca bu da oldu! Gıda fiyatlarına zam üstüne zam geldiği bir dönemde evlenen yeni çifte düğünde 5 litrelik ayçiçek yağı takıldı.





AK Parti iktidarı tarafından ekonomi yönünün ' Çin'e çevrilmesinin ardından iğneden ipliğe kadar her şeye zam gelmeye devam ediyor. Ayçiçek yağı fiyatlarından, akaryakıt fiyatlarına, un fiyatlarından süt fiyatlarına kadar birçok kalemde gelen zamlar vatandaşların geçimini zorlamaya başladı. Böyle bir zamanda evlenenlere ise altın fiyatlarıyla yarışan gıda ürünleri hediye edilmeye başlandı.

Dolar kurunun 17 TL'yi aşması sonrasında zincir marketlerde satılan en ucuz ayçiçek yağı 20 TL birden zamlanarak 120 TL'ye çıktı. Adı sanı bilinmeyen Sole, Vera gibi ayçiçek yağı markalarının fiyatlarının 120 TL'ye çıkmasıyla birlikte, piyasada bilinen markaların fiyatları neredeyse altın fiyatlarıyla yarışmaya başlandı.

Şubat 2021 67.50 TL'den satılan Biryağ adlı ayçiçek yağı markası, dolar kurundaki yükselişle birlikte fiyatı 200 TL'ye dayandı. 18 litresi 770 TL'ye kadar çıkan Biryağ marka ayçiçek yağı düğünlerde takı olarak takılmaya başlandı.

Sosyal medyada dolaşmaya başlayan bir videoda, damada 5 litrelik Biryağ marka ayçiçek yağının takıldığı görüldü. Videoda, 2014'te AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığı Uğur Işılak'ın seslendirdiği Recep Tayyip Erdoğan (Dombra) şarkısı arka planda yer aldı.

Ayçiçek yağının takılmasının ardından damadın akrabaları birlikte objektiflere poz vermesi dikkat çekti.


Videonun altına ise şu yorumlar yapıldı:

"Düğün resimlerine bakarken ; Evet çocuğum o zamanlar yağ diye bişey vardı

Gücünü zamlardan alan

Aglanacak halimize gülüyoz

Şu dönemde doğru takı seçimi


bence cok guzel olmus zaman gelir cocuklari resimlere bakarken yoklukla imtihanimizi anlarlar"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap