SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avusturya Başbakanı'na yanıt

Avusturya Başbakanı'na yanıt

04 Ağustos 2016 Perşembe - 13:52




Çelik, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in, "Türkiye'nin AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için bir diyalog başlatacağına" yönelik söyleminin





Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in, "Türkiye'nin AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için bir diyalog başlatacağına" yönelik söyleminin aşırı sağ yaklaşımlarla benzerlik gösterdiğini ve rahatsız edici olduğunu söyledi.

Ömer Çelik şunları söyledi: “Bugün de bir Avrupa ülkesinin başbakanı Türkiye ile müzakerelerin sona erdirilmesine dönük bir girişim başlatacağına dair bir açıklamada bulunmuş. Hatta Türkiye’nin AB ile yürüttüğü tam üyelik müzakerelerinin reel bir durum değil, diplomatik bir kurgu olduğunu söylemiş. Tabii ben bu tip yaklaşımları doğrusunu söylemek gerekirse Avrupa’daki aşırı sağın yaklaşımları ile bu kadar benzerlik göstermesini son derece rahatsız edici buluyorum.” Çelik, Ankara’yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile düzenlediği ortak basın toplantısında ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin kurucu değerlerinin Türkiye için referans olmaya devam ettiğini de söyledi. Kern, Türkiye’deki demokratik ve ekonomik eksikliklerden dolayı ülkenin AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avrupalı liderler ile bir diyalog başlatacağını söylemişti. Avrupa Konseyi’nin 16 Eylül’de yapacağı toplantıda Türkiye’nin üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avusturya’nın bir teklif yapıp yapmayacağı sorulan Kern, bunu gündeme getireceklerini belirterek, “Alternatif bir konsept bulunmasını isteyeceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap