SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avukatların arama isyanı

Avukatların arama isyanı

04 Nisan 2015 Cumartesi - 10:38




Adliyede sadece avukatların aranmasına isyan eden Yaşar Ramazanoğlu, hakimler, savcılar dahil herkesin aranmasını istedi.





İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C’li teröristler tarafından öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olmasından sonra adliyelerde güvenlik tedbirleri arttırıldı. Çağlayan Adalet Sarayı’nda avukatlardan aramaya tepki gelirken, avukatlar ve güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Sadece avukatların aramasına Trabzon’dan da bir tepki geldi. Trabzon Barosu avukatlarından Yaşar Ramazanoğlu, yapılan saldırının faturasının avukatlara çıkartılmaması gerektiğini belirterek, facebook hesabından yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Ramazanoğlu, "Gayet açık söylüyoruz; hiç kimse avukatlara çamur atmasın! Biz avukatlar, adliyeye girerken X-ray cihazından geçmeyelim, çantalarımız taramadan geçirilmesin, sade vatandaşa tanınmayan bir imtiyaza sahip olalım demiyoruz. Aksine, cezaevlerinde ve havaalanlarında herkese yapılan ciddi uygulamanın tüm adliyelerde herkes için, avukatlar, hakimler, savcılar ve personel için de zorunlu kılınmasını, hiç kimsenin zan altında tutulmamasını istiyoruz" dedi.

FİZİKSEL MÜDAHALE

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise, adliyelerde avukatlara yapılan aramalara değinerek, "İstanbul Çağlayan'daki adliyede avukatlara ve İstanbul Baro Başkanımıza yönelik fiziksel müdahaleyi şiddetle kınıyoruz" dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap