SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avukata büyük şok! Adını kullanıp vatandaşları dolandırdılar

Avukata büyük şok! Adını kullanıp vatandaşları dolandırdılar

05 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:32




İzmir’de, avukat Selman Eke, adını ve fotoğrafını kullanıp vatandaşları uzlaştırma bahanesiyle dolandıran şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Eke, "İnternette adımı aratınca böyle bir şeyle anılması tam bir felaket" dedi.





İzmir Barosu avukatlarından Selman Eke, son zamanlar çok sayıda kişinin kendisini arayıp, uzlaşmak istediklerini söylemesi üzerine şüphelenip durumu araştırınca, bir suç örgütünün kendi adını kullanıp vatandaşlara şantaj yaparak para aldığını tespit etti. Dolandırıcıların inandırıcı olmak için kendisinin fotoğrafını ve sözde avukatlık bürosunu kullandıklarını da belirleyen Eke, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kendisini arayan mağdurlara gerçeği anlatmaya çalıştığını belirten Eke, yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi:

"Olaydan beni arayan mağdurlar sayesinde haberdar oldum. Telefon edenler, kendilerine karşı dava açıp açmadığımı soruyorlardı. Araştırdığımda bu işin, hayli organize bir şey olduğunu gösterdi. Bir çete işi olduğunu anladım. Adımın geçmesi tamamen tesadüf. Binlerce avukattan sadece birkaç yüzünü kullanılıyor olduğunu tespit ettik. Biraz daha görünür olmam çeteyi cezbetmiş olabilir" dedi.

'UZLAŞMA KONUSUNDA ADIMI KULLANIYORLAR'

Söz konusu olay örgüsü hakkında bilgiler veren Eke, "Sosyal medyadan kendilerini kadın olarak tanıtan şüpheliler, genellikle gece saatlerinde erkeklerle bağlantı kuruyorlar. Sosyal medya hesapları var. Gerçekmiş gibi bir organizasyon yapılmış. Gerçek biriyle konuştuğunu düşünen mağdurların güvenini kazandıktan sonra cinsel içerikli konuşmalar devam ediyor. Sonrasında şüpheliler, mağdura kendi fotoğrafıymış gibi cinsel içerikli fotoğraf atıp onlardan da istiyorlar. Fotoğrafların atılmasının ardından güya karşı tarafın ailesi mağdura ulaşıyor ve 'Benim kızım reşit değil' diyerek karakola şikayetçi olmaya gideceğini söylüyor. Sonrasında sözde soruşturma başlatıldığı söyleniyor. Düzmece mütalaa da hazırlıyorlar. Hazırlanan belgeler yeniden mağdura gönderiliyor. Ardından da uzlaşma opsiyonu olduğunu söylüyorlar. Bunun üzerine de benim adımla devreye giriliyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap