SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avrupa mutfağına daha çok Türk malı

Avrupa mutfağına daha çok Türk malı

16 Ekim 2023 Pazartesi - 10:47




Türk ev ve mutfak eşyaları sektörü, Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği’nin (EVSİD) organize ettiği ‘Invitation Only Europe’ kapsamında Amsterdam’da Avrupalı alıcılarla buluştu.





Hollanda özelinde tüm Avrupa’ya ihracatlarını artırmak istediklerini belirten EVSİD Kurucu Üyesi ve Yurtdışı Projeler Komitesi Başkanı Beyhan Baycar, “Örneğin Hollanda 4.4 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiriyor. Bu ithalatın yüzde 40.2’lik kısmını Çin’den yapıyorlar. Türkiye’nin payı ise yüzde 1.8. Bu oranı yüzde 10 seviyelerine çıkarsak dahi ihracatımıza çok büyük katkı sağlamış olacağız. Etkinlik kapsamında Türk üreticilerle görüşmek için Hollanda dışında Almanya, Polonya, Romanya, Fransa ve İspanya’dan alıcılar geldi. Tüm bu ülkelerin ev ve mutfak eşyaları alanında yaptığı ithalat ise 25 milyar dolar. Bu pazardan aldığımız pay ise yüzde 3.2. Yaptığımız etkinliklerle ithalattan aldığımız payı artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap