SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avrupa bunun hesabını versin

Avrupa bunun hesabını versin

12 Temmuz 2016 Salı - 12:06




Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.





İşte o konuşmadan satır başları

Mübarek Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Grup başkanvekilimiz size Kurban bayramı müjdesini de verdi.Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin.

Az önce kız kardeşimizin yakamıza taktığı çiçeğin anlamını herkes bilmeyebilir. 11 Temmuz Srebrenista katliamının 21. yıl dönümü.Yakamızdaki çiçekler bu katliamı tüm dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek katliam kadar Bosna'nın unutulmaz bilge kralı Aliya İzzetbegoviç'i de hatırlatıyor bizlere. Ne demişti kendisi "Katliamı unutturmayın, çünkü unutulan katliamlar tekrarlanır" Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8372 şehidin verildiği bu soykırım, unutulmayacak, unutturmayacağız. Bosna Savaşı sırasında Srebrenista çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar.

AVRUPA ÖNCE BUNUN HESABINI VERSİN

Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar. Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler, medeniyet dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımızdır. Onlar terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupa'nın göbeğindeki insanlık suçu için niye görevini yapmadılar bunun hesabını versinler. Srebrenitsa'da yaşanan hadise 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgede görülen en büyük insanlık dramı. Bunları hatırlayacağız, bu hadise Irak'ta, Suriye'de yaşanmaya devam ediyor. Biz nasıl daha önce mazlum Bosna halkının yanındaysak şimdi de mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız.


TRAFİKTE SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ

Bu bayramda maalesef yine trafikte acılar yaşadık. Biz yolları yaptık, görevimiz yolları yapıp güvenliğini artırmak. Bundan sonrası görev vatandaşlarımızda. Zira yolların kralı olmaz kuralı olur diye tekrar tekrar söylüyoruz.Trafik kazalarında insanlardan kaynaklanan ölümler maalesef devam ediyor ama yol kaynaklı kazalar istatistiklere bile girmiyor.Yolları böldük canları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Her ne kadar trafikteki araç sayısı iki katın üzerine çıksa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen, ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. AB'nin hedef koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Yeni yıldan itibaren trafikte can ve mal güvenliği için bir seferberlik başlatıyoruz. Bu çalışma ümit ederim ki ölümü kazaların azalmasına katkı sağlayacak. Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz.

SEL MAĞDURLARININ ZARARLARI KARŞILANACAK

Bayram'da Giresun'da maalesef talihsiz bir kaza yaşandı. şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Ayrıca yaşanan sel felaketinde hayatına kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Vatandaşlarımızın zarar ziyanı karşılanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap