SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avrasya Tüneli'nin açılış tarihi 2 ay öne çekildi

Avrasya Tüneli'nin açılış tarihi 2 ay öne çekildi

12 Mayıs 2016 Perşembe - 16:45




İstanbul'da trafik sorununa büyük rahatlık getirecek projelerden biri olan Avrasya Tüneli, planlanandan 8 ay önce açılıyor.





Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Binali Yıldırım, 2017'nin ikinci yarısında bitirilmesi planlanan Avrasya  Tüneli’nin bu yılın sonunda hizmete gireceğini belirterek, "Projeyi belirlenen  zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız." dedi.  

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Marmaray'ın kardeşi"  olarak başlatılan Avrasya Tüneli (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi)    projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.

Toplam uzunluğu 14,6 kilometre olan projenin 3 ana bölümden oluştuğunu  ifade eden Yıldırım, "Avrasya Tüneli projesinin en önemli aşaması olan 3 bin 344  metrelik boğaz geçişini 2015 yılının Ağustos ayında tamamlamıştık, ancak Avrupa  ile Asya yakalarında yol ve kavşak düzenlemeleri olmak üzere iki önemli kısım  daha var. Yani bağlantı yolları. Avrupa yakasında 5,4 kilometrelik sahil yolu  Kazlıçeşme’ye kadar 6 şeritten 8 şeride çıkarılacak, yaklaşık 1,5 kilometrelik  kısım da yer kotunun altına alınacak. Asya yakasında ise D-100 karayolunun 3 bin  800 metrelik bölümünde Göztepe’ye kadar yol ve kavşak düzenlemesi yapılarak,  mevcut yol 6 şeritten 8 şeride çıkarılacak." değerlendirmesinde bulundu. 

Yıldırım, sözleşmeye göre Avrasya Tüneli projesinin 2017'nin ikinci  yarısında hizmete girmesinin planlandığını anımsatarak, projeyi belirlenen  zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacaklarını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap