SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avdagiç’ten 3. çeyrek büyüme değerlendirmesi

Avdagiç’ten 3. çeyrek büyüme değerlendirmesi

30 Kasım 2023 Perşembe - 13:28




İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Yılın üçüncü çeyreğinde yatırımların büyümeye katkısının yeniden artış göstermesi 2024 yılı için beklentimizi yükseltiyor” değerlendirmesinde bulundu.





İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyümesine ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Avdagiç, “Bir önceki çeyrekte büyümeye negatif katkı veren sanayinin yeniden pozitife dönmesini önemli buluyoruz. Ayrıca yılın üçüncü çeyreğinde yatırımların büyümeye katkısının yeniden artış göstermesi 2024 yılı için beklentimizi yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

Büyümeye en yüksek katkı tüketimden gelmiş olsa da bu katkıda belirgin yavaşlama gözlediklerini kaydeden Avdagiç, devamında şunları söyledi: “Bunu da yeni programın hedefleriyle uyumlu bir şekilde, ekonomide dengelenmenin işaretlerini vermesi bakımından değerli buluyoruz. Diğer yandan, ana ihracat pazarlarındaki yavaşlamanın etkisiyle net dış talebin, üçüncü çeyrekte de büyümeye katkısının azaldığını görüyoruz. Ancak son aylarda ithalatta gözlenen yavaşlamanın etkisiyle önümüzdeki dönemlerde net dış talebin büyümeye negatif katkısının azalmasını bekliyoruz.”

Avdagiç, büyümeye sadece rakama indirgenmiş bir veri olarak bakmadıklarını belirterek, “Büyümenin yanı sıra toplumsal refahı çok önemsiyoruz. Dolayısıyla, bir yandan enflasyonla mücadele ederken bir yandan da üretimin, istihdamın ve ihracatın önceliklendirildiği politikaların bir denge içinde götürülmesi gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap