SON DAKİKA



Haber > Gündem > ATO Başkanı Baran: “Ülkemizin başarısını alkışlıyoruz”

ATO Başkanı Baran: “Ülkemizin başarısını alkışlıyoruz”

24 Ekim 2019 Perşembe - 11:55




Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin Dünya Bankası’nın hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde 43. sıradan 33. sıraya yükselmesinin çok önemli bir iyileşme olduğunu belirtti.





Baran, yaptığı yazılı açıklama ile Dünya Bankası’nın açıkladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi’ni değerlendirdi. Baran, Dünya Bankası tarafından her yıl yayınlanan endekste şirket kuruluş, dış ticaret süreçleri, kredi temini, vergi ödeme, icra-iflas, inşaat izin süreçleri gibi birçok alanda şirketler açısından uygulamaların kolaylığının değerlendirildiğini hatırlattı. Baran, uluslararası yatırımcılar açısından yatırım kararlarını yönlendiren bir rehber niteliği taşıyan endekste kriterleri yükselten ülkelerin yatırım çekme noktasında rekabet güçlerini artırdığını kaydetti. Türkiye’nin iki yıl önce 60’ıncı sırada olduğunu bildiren Baran, “Geçen yıl 17 basamak çıkarak 43’üncü, bu yıl da bir 10 basamak daha çıkarak 33’üncü sıraya yükseldik. Bu rakamlar Türkiye’nin ara vermeden reformları hayata geçirdiğini ve şirketler açısından iş yapma ortamını sürekli kolaylaştırma yönünde düzenlemeler yaptığını gösteriyor” dedi.

“Şirket kuruluşunu 30 dakikaya indirdik”

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından ATO bünyesinde hizmet veren Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğünün kanunun yürürlüğe girmesinin hemen ardından “tek noktadan hizmet” uygulamasını başlattığını da hatırlatan Baran, “Bu uygulamayla şirket kuruluş süresini 30 dakikaya indirdik” dedi. Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Ankara Ticaret Odası olarak ülkemizi her alanda ileriye taşıyacak reformların hayata geçirilmesini bugüne kadar desteklediğimiz gibi bugünden sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bu başarı Türkiye’de iş ve yatırım ortamını iyileştirmek için kurulan kamu-özel sektör işbirliğinin başarısıdır. Türkiye artık hızlı ve kolay ticaretin adresidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a Ankara Ticaret Odası ve özel sektörümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap