SON DAKİKA



Haber > Gündem > Atmaca füzesinden tam isabet

Atmaca füzesinden tam isabet

25 Eylül 2019 Çarşamba - 16:59




Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca'nın son test atışı başarıyla gerçekleştirildi.





Atmaca füzesinden tam isabet.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) yapılan  açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının MİLGEM platformlarında  konuşlandırılmak amacıyla gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacını karşılamak için  Satıhtan Satha Güdümlü Mermi Projesi yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda üretilen  Atmaca seyir füzesinin son test atışında hedefin başarıyla vurulduğu kaydedildi.

 Bu füzelerin Roketsan, atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanların  ise ASELSAN tarafından yerli olarak üretildiği ifade edilen açıklamada,  "Atmaca"ların MİLGEM'lere entegre edilerek denizlerdeki caydırıcılığın  artırılacağı vurgulandı.

 Açıklamada, Atmaca'nın Türkiye'nin ilk deniz füzesi olma özelliği  taşıdığı da bildirildi.   Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de Twitter  hesabından Atmaca ile gerçekleştirilen ve hedefin tam isabetle vurulduğu atışa  ilişkin görüntüleri paylaştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap