SON DAKİKA



Haber > Gündem > Atilla Yeşilada Erdoğan'ı yenecek adayı açıkladı: Kazanma şansı sıfır!

Atilla Yeşilada Erdoğan'ı yenecek adayı açıkladı: Kazanma şansı sıfır!

27 Şubat 2022 Pazar - 14:22




Ekonomist Atilla Yeşilada, anket sonuçlarıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ı seçimlerde yenecek adayı açıkladı. Yeşilada, "Sonuçlara göre kazanma şansı sıfır" dedi.





Dolar kuru tahmin ve yorumlarıyla dikkat çeken ekonomist Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken anket sonuçları üzerinden Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmesi geldi. Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ı yenecek adayı açıklayan Yeşilada, "Sonuçlara göre kazanma şansı sıfır" dedi.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'A KARŞI KAZANABİLİR Mİ?

Köşe yazısında Yöneylem, TEAM, MetroPoll, Gezici, AREA, İstanbul Ekonomi Araştırma, Avrasya Araştırma, Optimar, MAK Araştırma'nın anket sonuçlarını paylaşan Yeşilada, aday olabileceğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a karşı kazanma ihtimalini değerlendirdi.

Son bir yılda, Erdoğan (Ocak’ın ilk yarısı) hariç sürekli Millet İttifakı adaylarına karşı kaybettiğini belirten, Yeşilada, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Erdoğan’ın karşısına kim çıkarsa çıksın, kime oy verirsiniz?” türü anketlerde Erdoğan’ın kaybedeceği nerdeyse kesin gözüküyor. Ancak, 2 anket dışında Erdoğan’ın kesinlikle Kılıçdaroğlu’nu yeneceğine dair done bulamadım.


Öte yanda, Erdoğan’ın herhangi bir adaya karşı (Kılıçdaroğlu dahil) ilk turda kazanma şansı nerdeyse sıfır. İkinci turda HDP’nin alacağı tutum kritik olacak.

Şurası da gerçek ki, popülarite anketleri ve Erdoğan’a karşı tüm adayların olası oylarının incelendiği anketler, Kılıçdaroğlu’nu en kötü aday olarak niteliyor.

Kılıçdaroğlu millerce geriden gelerek bazı anketlerde Erdoğan’ı az da olsa geçti.

TAHMİNİM: Ukrayna Savaşı nedeniyle azmasını beklediğim ekonomik sıkıntılar 1-3 ay içinde Erdoğan’ın kazanma şansını iyice azaltacak. Kılıçdaroğlu resmen adaylığını açıklarsa, oylarında kayda değer bir artış göreceğiz.

Bu trendlerin ışığında Kılıçdaroğlu en garantili aday değil, ama seçim tarihinde (Ekim 2022 veya Haziran 2023’te) Erdoğan’ı yenmesi olasılığı %60’dan az değil."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap