SON DAKİKA



Haber > Gündem > Atatürk’ün Beyaz Vagonu’na gece yarısı operasyonu

Atatürk’ün Beyaz Vagonu’na gece yarısı operasyonu

21 Ağustos 2020 Cuma - 14:30




Cumhuriyet'in kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı, 13 yıldır İzmir Alsancak Garı girişinde sergilenen beyaz vagon TCDD tarafından gece yarısı operasyonuyla yerinden kaldırıldı.





İzmir Alsancak Garı önünde 13 yıldır sergilenen, Atatürk'ün yurt içi gezilerinde kullandığı vatandaşların ziyaretine açık beyaz vagon gece yarısı operasyonu ile yerinden kaldırıldı.

TCDD Yetkilileri hafta başında yaptıkları açıklamada vagonun hava koşullarından olumsuz etkilendiği için yerinden kaldırılacağını belirtmişti.

İzmir CHP Milletvekili Atilla Sertel, meclis başkanlığına bir önerge vermiş, vagonun hava şartlarından etkilenmemesi için bulunduğu yerde önlem alınıp alınamayacağını sormuştu. ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışı da Atatürk’ün unutturulmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Vagonun kaldırılmasıyla ilgili haberler üzerine tepkilerden çekinen TCDD yetkilileri, vagonu bir gece yarısı operasyonu ile kaldırdı. Vagonun kaldırılma çalışmalarını fark eden bir grup gencin tepki göstermesine karşın vagon götürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap