SON DAKİKA



Haber > Gündem > Atak mı kobra mı ?

Atak mı kobra mı ?

09 Haziran 2016 Perşembe - 09:30




Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, katıldığı programda sunucunun "ATAK mı Kobra mı" sorusuna cevap verdi.





"Biz her bakımdan ‘ATAK' deriz" diyen Demir, ATAK üretiminin aşamalı olarak yapıldığını, her aşamada helikoptere yeni özellikler eklendiğini söyledi.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, katıldığı programda sunucunun "ATAK mı Kobra mı" sorusuna cevap verdi. "Biz her bakımdan ‘ATAK' deriz" diyen Demir, ATAK üretiminin aşamalı olarak yapıldığını, her aşamada helikoptere yeni özellikler eklendiğini söyledi.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan "Neler Oluyor" programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın, savunma sanayisiyle ilgili sorularına cevap veren Demir, önemli açıklamalarda bulundu.

"AŞAMA AŞAMA GELİŞTİRİYORUZ"

Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin iklim ve coğrafi koşullarına uygun olarak tasarlanan TUSAŞ ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK ile ilgili bilgiler verdi. ATAK'ın aşamalı olarak üretildiğini dile getiren Demir, "İlk dahil olan bir grup var, ondan sonra her ATAK'ta belirli unsurlar geliştiriliyor. Bizim planladığımız, entegre etmeyi istediğimiz bir dizi sistem var. Bunlar aşama aşama olacağı için, her grupta 1 sistem entegre edilip konuluyor. Belki sona doğru gelindiğinde, bu planladığız sistemlerin hepsine sahip bir ATAK göreceğiz. Yine başa dönüp, bunlara sahip olmayan atakları da bu özelliklerle donatacağız" ifadelerini kullandı.


"ATAK MI, KOBRA MI?"

Program sunucusu Yaşar'ın "ATAK mı Kobra mı" sorusuna da içtenlikle cevap veren Demir, "Biz her bakımdan ‘ATAK' deriz. ATAK'ın bir artısı da her başınız ağrıdığında kullanıcıya müdahil olabileceğiniz, sistemini kendiniz belirleyebileceğiniz bir helikopter" diye konuştu.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Tamamen Kendi Yerli Helikopterlerimizi Üretebilecek konuma gelebilecek miyiz" şeklinde yöneltilen soruya ise şöyle cevap verdi:

"YERLİ MOTOR ÇALIŞMALARIMIZ DA DEVAM EDİYOR"

"Genel maksatlı helikopterlerin imzalanmasından daha önce ATAK helikopterinin edinilen tecrübeye dayanarak bir özgün helikopter geliştirme projesi başlatılmıştı. O proje bütün hızıyla devam ediyor. Bu projede 5 yıl gibi bir sözümüz var ve bu yaklaşık 2 buçuk yıl önce verilmiş bir söz. Arkadaşlarımız bütün güçleriyle çalışıyor. Genel maksat helikopterinin gittiği yoldan bağımsız olarak da biz zaten bir özgün helikopter geliştirme projesi devam ettiriyoruz, inşallah 2 buçuk sene sonra bunu da göreceğiz. İlk helikopter çıktığında motoru yerli üretim olmayacak ama yerli motor geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yerli motor çıktığında helikopterlerimizin de motoru yerli olacak."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap