SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asker alımları ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Asker alımları ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 10:10




Dünyaya yayılan corona virüs salgınından dolayı çeşitli alanlarda tedbirler alındı. Corona virüs nedeniyle askerlik celp ve terhis tarihlerinde erteleme olmuştu. Askerlik ile ilgili son durumlar merak ediliyor. Peki asker alımları ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?





Asker alımları ne zaman başlıyor? sorusunun cevabı merak ediliyor. Corona virüsten dolayı askere alımlar ve terhisler durdurulmuştu. Normalleşme sürecindeki gelişmelerle birlikte askere alımların başlaması bekleniyor. Peki askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

TERHİS İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, askerlik terhis işlemlerinin 31 Mayıs'ta başlayacağını belirtti.

ASKER ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Erdoğan açıklamasında; Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetlerinin 1 Haziran'da, celp işlemlerinin 5 Haziran'da, bedelli askerlik işlemlerinin ise 20 Haziran'da yeniden başlayacağını ifade etti.


ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

(Celp işlemlerinin başlaması) Sevke tabi yükümlülerin seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Mayıs'ta e-Devlet üzerinden duyurulacak.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap