SON DAKİKA
SON DAKİKA


Erbaş için bilinmesi gerekenler
29.07.2020

Gazeteci Soner Yalçın yazısında önemli noktalara parmak basmış. Herkesin okuyup bilmesinde fayda olan bu tespitinde bakın neler var: “İktidar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kim bilmiyor mu?

Vatikan-FETÖ ittifakının eseri ‘Dinler Arası Diyalog’ projesinin uygulayıcılarından Erbaş, bu hedefle kitaplar yazdı, çeviriler yaptı ve bu amaçla kurulan örgütlerde yönetici olarak bulundu. (Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun yazdığı ‘Metastaz’ adlı kitabı okumalısınız. Mesela Erbaş, 15 Temmuz FETÖ darbesinin kilit ismi Adil Öksüz'ün hocası. Heyhat!  Dinler Arası Diyalog yöneticisi Ali Erbaş, Ayasofya'da elinde -fethin sembolü- kılıçla minbere çıkıp Atatürk'e lanet yağdırıyor; Barış Pehlivan ise ‘yazmasın’ diye Silivri'de hücreye kapatılıyor!)

Dün Dinler Arası Diyalog yöneticisi Ali Erbaş'ın, bugün elinde dinler arası savaşın sembolü kılıçla minbere çıkıp lanet okuması kasıtlı değil mi? Katolik Vatikan projesi çalışanı Erbaş'ın bu tavrı başta Rusya olmak üzere Ortodoksları kışkırtmayı hedeflemiyor mu? AKP'de bunu değerlendirebilecek insanların sesi neden cılız çıkıyor?

Bilinir ki:

Atatürk'ü hedef alan bir parti ya da ittifakın Türkiye'de iktidarda kalma şansı var mı? Yok.

O halde bunu yaratanlardan, iktidar neden hesap sormaz/soramaz?

Hep yazdım:

Hz. Muhammed…

Fatih Sultan Mehmet…

Mustafa Kemal Atatürk…

Bu toprakların -üçü birbirini tamamlayan- vazgeçilmez liderleridir” Nokta.

ÖYLE BİR TOKAT YERSİNİZ Kİ OTURDUĞUNUZ YERDEN KALKAMAZSINIZ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın maddelerine bağlı olduklarını açıklayan AK Parti sözcüsünün kastettiği maddelere bir bakalım:

Madde 1: “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir...”

Madde 2: “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.”

Madde 3: “Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay-yıldızlı al bayraktır.

Milli Marşı İstiklal Marşı’dır.

Başkenti Ankara’dır...”

Bu maddelere bağlı olduklarını söyleyen parti sözcüsünün Ali Erbaş gibi kişilerin bunları sağlayan Atatürk’e saygısızlık etmesine nasıl izin veriliyor, bunu da sorgulamasını isterim. Sonra demedi demeyin diye sizi uyarayım, ülkemin ve milletimin değerleri üzerinden laf üretmemekten vazgeçin, vallahi billahi millet size öyle bir Osmanlı tokadı vurur ki inanın oturduğunuz yerden kalkamazsınız.

ÇAMLI YİNE ÇAM DEVİRDİ

Siz nasıl insansınız Allah aşkına? Hangi aklın ürünüsünüz? AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medyasında erkekleşmiş, kadın-erkek eşitliği adına zırvalamaktan geri kalmamış. Hatırlarsınız ‘Yeliz’ rumuzuyla açtığı fake hesabıyla bilinen bu milletvekili paylaşımında şu ifadelerde bulundu:

* Kadın-erkek eşit değildir, bu husus telif hakkı sahibine (fıtrat) göre değerlendirilmezse çok konuşulan sıkıntılara çözüm asla bulunamaz!

* "Eşitlik" koca bir tantanadır!

* Eşitlik hayvan ve eşya da olabilir. İnsan eşrefi maluktur, eşi benzeri olmaz!

* Erkek ve kadın da öyle!

İnsanın ağzına öyle sözler geliyor ki. Çamlı’ya şunu söyleyeyim: Kendinle eşit görmediğin kadınların tükürükleri seni boğar. Neden zorunuza gidiyor kadınların erkeklerle eşit olması anlamak mümkün değil.

Hayvanlarla örnekleme yaptığın eşitlik adına kadınlara aklın sıra laf atmışsın. İnsanda biraz utanma olur be, seni de eli öpülesi saygıdeğer bir anne doğurmadı mı be adam? Kadınların özgürlüğü, eşitliği sizleri bu kadar neden korkutuyor acaba?

Korkma Çamlı korkma. Kendinle eş değerde görmediğin kadınlar bugün senin var olmandaki en büyük etkendir. Şunu da söyleyeyim, bu kafada olan senden daha da öndedir ülkemin kadınları. Helal olsun, yine gündem oldun, alkışlar, bununla üç beş ay idare edersin artık!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap