SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aşıları işe yaramaz hale getirecek tehlike kapıda!

Aşıları işe yaramaz hale getirecek tehlike kapıda!

26 Ocak 2021 Salı - 10:29




Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, yeni tip koronavirüs aşısının gelişmekte olan ülkelere erişimi gecikirse virüsün mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı ve ölümcül olabileceği, mevcut aşının işe yaramayabileceği uyarısında bulundu.





Dünya Ekonomik Forumu (WEF) "2021 Davos Gündemi" Toplantısı'na video konferansla katılan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, aşı sırasının ve aşılamada önceliklerin tartışıldığı şu günlerde aşıya eşit erişim sağlanmadığı durumda yaşanabilecek olası durumları değerlendirdi. 

Guterres, küresel ekonominin canlanmasının tek yolunun yeni tip koronavirüs aşısının dünyanın her yerine en hızlı şekilde ulaştırılmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Mevcut aşıların işe yaramama riski

Aşıya eşit erişimin önemine değinen Guterres, "Gelişmiş ülkeler kendi vatandaşlarını aşılayıp, gelişmekte olan ülkeleri ihmal ederek güvende olacaklarını düşünüyorsa yanılıyor. Virüsü daha bulaşıcı ve öldürücü hale getirerek mevcut aşıları işe yaramaz kılacak gerçek bir mutasyon tehlikesi var." ifadelerini kullandı. 

Aşı tedariki ve dağıtımının eşit olmadığına dikkati çeken Guterres, koronavirüs aşı üretim kapasitesinin tüm dünyada artırılması gerektiğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap