SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aşık Veysel’e ithaf edilen "2. Saz Günleri" başlıyor

Aşık Veysel’e ithaf edilen "2. Saz Günleri" başlıyor

29 Ağustos 2023 Salı - 13:33




Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Saz Günleri’yle ilgili basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.





Basın toplantısına Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ile Altın Koza Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Saz Günleri Koordinatörü Dr. Ali Dağıstanlı katıldı.
1-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan "2. Saz Günleri", 2023’ün UNESCO tarafından Aşık Veysel Yılı ilan edilmesinden dolayı Aşık Veysel’in anısına ithaf edildi. Sazın Anadolu ve Türk toplumu açısından çok önemli bir enstrüman olmasının ötesinde, önemli bir aktarım aracı olduğunu söyleyen Dağıstanlı, ‘’Saz Anadolu halkının parmak izi gibidir, dertlerini, sevinçlerini ve yaşamları ile ilgili her şeyi saz ile anlatmışlardır. Sazı tanımak halkımızın düşünce ve inanç biçimini tanımak, tarihimizi bilmektir’’ dedi.
"Saz Günleri" boyunca gündüzleri akademisyen ve sanatçıların katılacağı paneller düzenlenip, akşamları ise konuşulan konularla ilgili konserler verilecek.
"Saz Günleri"nin son günü gerçekleşecek olan Arif Sağ - Tolga Sağ konseri ise Merkez Park’ta sanatseverlerle buluşacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap