SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asgari ücretliler vergiden muaf olacak mı? Bakan Bilgin cevapladı

Asgari ücretliler vergiden muaf olacak mı? Bakan Bilgin cevapladı

08 Aralık 2021 Çarşamba - 18:42




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin vergiden muaf olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi.





AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla ifade ettiği "Yüksek faiz sebep, enflasyon sonuç" politikasını Merkez Bankası'nın 3 ayda 400 baz faiz indirimi ile hayata geçirildi.

Söz konusu ekonomi modeline ekonomistlerden ve vatandaşlardan tepkiler gelirken kararın ardından enflasyondaki artış durdurulamaz hale geldi.

TÜİK'e göre yüzde 21,31'E ulaşan enflasyonu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yüzde 58.65 olarak açıkladı. 

Enflasyonun en fazla temel gıda maddelerinde ve yurttaş tarafından sıklıkla tercih edilen ürünlerde etkili olduğu görüldü.

Asgari ücret de enflasyon karşısında hızla değer kaybetti. Asgari ücretin vergiden muaf olmasıyla vatandaşın enflasyon karşısında korunabileceği yönünde talepler kamuoyundan geldi.


"ANAYASA'MIZA GÖRE HERKES VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR"

ANKA'dan Şeyma Paşayiğit'in haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan’ın asgari ücretin vergiden muaf olup olmayacağına ilişkin sorusuna, “Anayasa’mıza göre herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür” diye yanıt verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap