SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asgari ücret zammında flaş gelişme! Erdoğan sürpriz görüşme yaptı

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Erdoğan sürpriz görüşme yaptı

16 Haziran 2022 Perşembe - 19:26




Asgari ücrete zam gündemdeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan'den dikkat çeken bir adım geldi. Erdoğan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'la görüştü.





Türk Lirası'nın dolar kuru başta olmakla diğer para birimleri karşısında hızla değe rkaybetmesi, TÜİK verilerine göre enflasyonun %70'i aşması ve bunlara bağlı olarak oluşan hayat pahalılığı dar gelirli vatandaşı çıkmaza soktu.

ASGARİ ÜCRTE ZAM YAPILACAK MI?

zam tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde. "Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız." açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, çalışanların merakla beklediği ücret artışları ile ilgili temmuz ayını işaret etti. Asgari ücrette artış için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ERDOĞAN-ATALAY ARASINDA SÜRPRİZ GÖRÜŞME


Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete zam sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bugün sürpriz bir hamle geldi. Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrası Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'la bir araya geldi. Kulislerde yer alan bilgilere göre AKO Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede asgari ücret zammı ele alındı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap