SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asgari ücret tahmini bu kez çok başka: En az yüzde 60

Asgari ücret tahmini bu kez çok başka: En az yüzde 60

16 Kasım 2022 Çarşamba - 17:12




Morgan Stanley "CEEMEA Ekonomik Görünüm" adlı raporunda Türkiye'de beklenen asgari ücret zammına ilişkin çarpıcı değerlendirmeler de bulundu.





ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley “CEEMEA Ekonomik Görünüm” raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin çeşitli senaryoları değerlendirdi.

Morgan Stanley "CEEMEA Ekonomik Görünüm" adlı raporunda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Raporda Türkiye’nin 2023’teki büyüme tahmini yüzde 2.8, 2024 yılı tahmini ise yüzde 2.4 olarak tahmin edildi. Raporda ayrıca yılbaşında asgari ücrete yüzde 60 civarında bir zam yapılacağı öngörüldü.

YÜKSEK ENFLASYON YAVAŞ BÜYÜME DÖNEMİ

Morgan Stanley'nin yayınladığı raporda, 2023 sonrasında düşük faiz döneminin devam etmesinin yüksek enflasyon ve yavaş büyüme anlamına geldiği belirtildi. Raporda ortodoks politikaya dönüşün ekonomide yeniden dengelenme sağlayabileceği, 2024'ten itibaren düşük enflasyon ve yüksek büyüme dönemine girilebileceği ifade edildi.

2023 ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 50


Enflasyonun yüzde 85.5'e ulaşma beklentisine rağmen TCMB'nin Kasım ayında politika faizini düşürmeye devam edeceği öngörüldü. Açıklamada 2023 yılının Haziran ayındaki seçimlere kadar para politikasında değişiklik beklemediğini belirten kurum analistleri "Baz senaryomuz faizlerin düşük kalmaya devam etmesi, politika faizinin yüzde 9'da kalması yönünde. İkinci senaryomuz ise ortodoks para politikasına dönülmesi ve tam teşekküllü makro istikrar programının uygulanması yönünde. İkinci senaryomuzda politika faizinin 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 35'e yükselmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Morgan Stanley 2023 yılında enerji sübvansiyonları, KKM’nin maliyeti ve seçimler öncesinde kamu sektörü çalışanlarının maaşlarına ve emekli maaşlarına yapılacak zamların gelecek yıl bütçe açığının artmasına neden olacağı öngörüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap