SON DAKİKA



Haber > Gündem > ASELSAN'ın sistemi Mehmetçiğin hayatını kurtardı

ASELSAN'ın sistemi Mehmetçiğin hayatını kurtardı

31 Ekim 2019 Perşembe - 17:31




Modernize edilen M60T tankına kazandırılan Tank Lazer Uyarı Sistemi, Fırat Kalkanı Harekatı'nda tanka gelen düşman tehdidini algılayıp, verdiği uyarıyla içerideki personelin hayatını kurtardı.





Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında  imzalanan sözleşme kapsamında, M60T ana muharebe tanklarının tanksavar  tehditlerine ve terör unsurlarına karşı daha etkin korunabilmesi ve mevcut  sistemlere ilave yetenekler kazandırılmasına yönelik bir dizi çalışma yürütüldü. Bu kapsamda tanklara, Yamgöz Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Pulat  Aktif Koruma Sistemi, Sarp Uzaktan Kumandalı Stabilize Silah Sistemi, Tank Lazer  Uyarı Sistemi, Yardımcı Güç Ünitesi gibi donanımlar kazandırıldı.

Tank Lazer Uyarı Sistemi'nin sensörü, Fırat Kalkanı Harekatı'nda  kullanılan  M60T tankı üzerinde görevini icra ederken üzerine gelen düşman  tehdidini algılayıp, verdiği uyarıyla tank içindeki personeli ikaz etti ve  hayatlarını kurtardı. Düşman tehdidini algıladıktan hemen sonra M60T tankının yaptığı  manevrayla yanında patlayan bombadan üzerine şarapnel parçaları gelen sistemin  sensör biriminin sadece ön kapağı hasar gördü. Ön kapağı değiştirilen sensör  birimi, görevini halen başarıyla sürdürüyor.
 
Tehdide karşı en uygun tedbiri sağlıyor



 
 Tank Lazer Uyarı Sistemi, ana muharebe tankı ve zırhlı kara  araçlarına, üzerine yönlendirilmiş lazer tehditlerini kısa tepki süresi içinde ve  yüksek hassasiyetle algılayıp tespit ve teşhis etme, karşı tedbir sistemlerini  harekete geçirme kabiliyetleri kazandırıyor.Sensör birimi tarafından algılanan lazer tehditlerinin geliş açısı,  tehdit sınıfı ve kimlik bilgileri operatöre bildirilerek en uygun manevranın  yapılmasına ve en uygun karşı tedbirin kısa sürede uygulanmasına imkan  sağlanıyor.
Tanklara entegre edilen bir sistem, 4 sensör birimi ve 1 işlemci  birimini içeriyor. 360 derece yatay eksen kapsama alanına sahip sistem, çok düşük hatalı  tehdit bildirim sıklığı, tehdit takip özelliği, çoklu tehdit tespiti ve takibi,  tehdit ve darbe parametrelerini kayıt gibi kabiliyetlere sahip bulunuyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap