SON DAKİKA



Haber > Gündem > Arsa karşılığı iki daire için anlaştı, hayatı kabusa döndü

Arsa karşılığı iki daire için anlaştı, hayatı kabusa döndü

15 Ağustos 2023 Salı - 15:40




Esenyurt'ta bir vatandaş, müteahhit ile arsasına karşı iki daire konusunda anlaştı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Ailenin hayatı kabusa dönerken yaşadıklarını da anlattı. İşte haberin ayrıntıları...





Üzerinde gecekondu bulunan arsalarını müteahhitte vererek yerine yeni daire almak isteyen İlimdar Doğru, yıllar sonra arsasından ve evindeki eşyalardan oldu.

Esenyurt Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan arsasını 2009 yılında tanıştığı bir müteahhite 2 daire karşılığında veren Doğru, noterden anlaşma yapmak yerine avukat aracılığıyla anlaşma yapılacağını söyleyerek kandırıldığını iddia etti.

Aradan geçen günlerde karşı tarafın avukatına işlemlerin ilerletilmesi için vekalet de veren Doğru, sürecin devamında hayatının şokunu yaşadı. Arsasının karşı tarafın üzerine devredildiğini öğrenen Doğru, hemen durumu mahkemeye taşıdı fakat devredilen arsanın müteahhit tarafından başka bir kişiye daha devredildiğini öğrendi.

Yıllar süren mahkeme süreci sonrasında aleyhine karar çıkarken, bu seferde avukat tarafından ‘Dairelerden birini bana verirseniz size yardımcı olurum' diyerek kandırılmak istendi. İlk etapta teklifi kabul eden Doğru, kendisine 250 bin TL'lik senet imzalatılmak istenmesi üzerine teklifi ret etti. Bunun karşısında ise karşı tarafın avukatı, avukatlık masraflarını bahane ederek yaşadıkları gecekonduya haciz gönderdi. Evdeki eşyalarının büyük bir çoğunluğunun haciz edildiğini belirten Doğru, 2 yetim torunu ile eşyasız evde yaşamak zorunda kaldığını belirterek yetkililerden durumun çözülmesi konusunda yardım istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap