SON DAKİKA



Haber > Gündem > Arabistan 11 ülkeden seyahat yasağını kaldırdı! Listede Türkiye var mı?

Arabistan 11 ülkeden seyahat yasağını kaldırdı! Listede Türkiye var mı?

29 Mayıs 2021 Cumartesi - 17:26




Çin aşısı olanların Hac ibadeti için ülkeye girişini yasaklayan Suudi Arabistan, 11 ülkeden yolcuların seyahat yasağını kaldırma kararı aldı. Listede Türkiye yok.





Geçtiğimiz yıl Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda Hacı adayı kabul eden Suudi Arabistan bu sene, 45 bin yurt dışından 15 bin e yurt içinden olmak üzere toplam 60 bin hacı adayı kabul edeceğini açıklamıştı. Hacı adayları için geçerli olacak aşıların olduğu bir listesi de yayımlayan Riyad yönetimi, Çin aşısına ise vize vermemişti.

11 ÜLKEDEN SEYAHAT YASAĞI KALKTI

Riyad yönetimi, ülkeye giriş yasağı koyduğu 11 ülke hakkında kararını değiştirdi. Ülkenin resmi haber ajansı SPA, yasağın kaldırılmasına rağmen, karantina prosedürlerinin geçerli olmaya devam edeceğini bildirdi.

LİSTEDE TÜRKİYE YOK

Suudi İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynaktan alıntı yapan SPA 11 ülkeyi şu şekilde sıraladı:


Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda, İtalya, Portekiz, Birleşik Krallık, İsveç, İsviçre, Fransa ve Japonya'dan gelen yolcuların Pazar gününden itibaren girişine izin verileceğini bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap