SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anıtkabir'de bir ilk!

Anıtkabir'de bir ilk!

10 Kasım 2017 Cuma - 11:56




Dünyada örneği yok, özel olarak yapıldı...





Devlet erkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çıktı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı korumalarının, özel olarak üretilen ve dünyada başka  bir örneği bulunmayan kamuflajları ilk kez bu törende kullandığı öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa  Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Anıtkabir'de düzenlenen  devlet töreniyle anıldı. Anıtkabir'deki tören, saat 8.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da  yürüyüşüyle başladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı  organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri,  bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı  çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 79 yıl önce vefat ettiği saat  olan 09.05'de bir dakika süren "ti" sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve  ardından İstiklal Marşı okundu.Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra  Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni  imzaladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:"Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı,  Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir  kez daha rahmetle hürmetle saygıyla yad ediyoruz.Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz  Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece  gündüz çalışmayı sürdürüyoruz."

CUMHURBAŞKANLIĞI KORUMALARINA ÖZEL KAMUFLAJ

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken  garnizonda görevli askerler, elektronik cihazlarla kimlik kontrolünün ardından  Anıtkabir'e alındı.Cumhurbaşkanlığı korumalarının, özel olarak üretilen ve dünyada başka  bir örneği bulunmayan kamuflajları ilk kez bu törende kullandığı öğrenildi.Anıtkabir'deki törende, "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan  Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkati çekti.Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

İŞTE ERDOĞAN'IN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNE YAZDIĞI MESAJ


Cumhurbaşkanı Erdoğan törende Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: "İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha yad ediyoruz. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ruhu şad olsun."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap